Suomen kirous jatkuu – Ruotsi oli parempi voitto­laukauksilla

Leijonat ei ole koskaan voittanut Ruotsia kotijäällä MM-kisoissa.

Leijonien maalivahti Emil Larmi joutui pettymään voittolaukauskisassa Ruotsin pelaajien ohitettua hänet useammin kuin Leijona-pelaajat Ruotsin Lars Johanssonin.

| Päivitetty

Suomi ei onnistunut tekemään MM-kisahistoriaa maanantaina Tampereella, kun joukkue hävisi Ruotsille voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 1–2. Leijonat ei ole koskaan voittanut Tre Kronoria kotijäällä MM-kisoissa.

Suomen maalin varsinaisella peliajalla teki Juho Lammikko.

Ottelun avauserä oli Suomen täydellistä hallintaa. Jokainen ketju vei vuorollaan kiekon hyökkäysalueelle, ja laukauksia sateli tasaiseen tahtiin. Todellisia huippupaikkoja loi eniten ykkösketju Mikko RantanenSakari ManninenTeemu Hartikainen.

Ketju pelasi lähes kokonaan Suomen ainoan ylivoiman, mutta viimeinen silaus puuttui.

Ensimmäisen erän laukaukset menivät hieman yllättäen Ruotsille lukemin 9–8, mutta erä oli täysin Suomen.

Kasperi Kapanen oli pelipäällä Ruotsia vastaan.

Toinen erä alkoi siitä, mihin ensimmäinen loppui. Suomi vei ykkösketjunsa johdolla paineen Ruotsin alueelle, mutta tulosta ei tullut.

Suomi pääsi taas yrittämään ylivoimalla, mutta esitys oli heikko.

Leijonien ote kesti lähes 13 minuuttia. Marko Anttila sai jäähyn laitataklauksesta, mikä aiheutti melkoisen vihellysmyrskyn Nokia-areenassa.

Suomi kesti alivoiman, mutta Ruotsi sai sen jälkeenkin hieman aiempaa paremmin otetta pelistä.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta ajassa 37.17. Jere Sallinen antoi riskialttiin syötön poikki kentän. Ruotsi katkaisi syötön ja käänsi nopeasti hyökkäykseen. Jonatan Berggren ja Fabian Zetterlund petasivat loistavasti paikan Oscar Lindbergille, joka laukoi kiekon varmasti puolityhjän maaliin ohi Emil Larmin.

Sallinen puolusti tilanteessa Lindbergiä vähän liian kaukaa, mikä mahdollisti laukauksen.

Toisessa erässä Ruotsi vei laukaukset lukemin 11-5, vaikka Suomi hallitsi pelitapahtumia.

Mikko Rantanen ei onnistunut ohittamaan Lars Johanssonia.

Kolmas erä oli kuin toisinto kahdesta aiemmasta. Suomi painoi vimmatusti päälle, ja Ruotsi puolusti tiiviisti.

Suomen työnteko toi vihdoin tulosta ajassa 46.47. Harri Pesonen laukoi, ja Lammikko suti kiekon päätyviivan takaa maalivahti Lars Johanssonin selän kautta verkkoon.

Kolme minuuttia tasoituksesta Ruotsi oli lähellä johtomaalia. Andre Petterson 20 pääsi läpiajoon, mutta Larmi oli parempi ja venyi hienoon torjuntaan.

Hetki tästä ja Kasperi Kapanen petasi Lammikolle loistopaikan. Tällä kertaa Johanssonin patja oli kuitenkin tiellä.

Suomi haki ottelun loppuhetkillä selvästi innokkaammin voittomaalia, mutta onnistumista ei tullut edes illan kolmannella ylivoimalla. Näin ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Kolmannen erän laukaukset menivät Suomelle tyrmäävästi 14–2.

Jatkoajalla Ruotsi pääsi ylivoimalle Joel Armian otettua jäähyn koukkaamisesta. Suomi kuitenkin kesti, ja ratkaisu siirtyi voittolaukauskilpailuun.

Emil Larmi pelasi vahvan pelin Suomen maalilla.

Voittolaukauskilpailussa ensimmäisenä laukonut Ahti Oksanen onnistui, toisena vuorossa ollut Kasperi Kapanen ei. Ruotsilta onnistui kaksi ensimmäistä yrittäjää.

Kolmantena yrittänyt Mikko Rantanen ei onnistunut, eikä Ruotsinkaan kolmas laukoja. Teemu Hartikaisen yritys oli heikko. Emil Larmin torjunta piti Suomen pelissä mukana. Viimeisenä laukonut Armia sivalsi kiekon varmasti tolpan juureen. Ja Larmi torjui Suomen jatkolaukojille.

Siinä Ruotsin Lucas Raymond ohitti Larmin toistamiseen. Oksanen ei samassa onnistunut, ja Ruotsi vei voiton.

Suomella on tiistaina välipäivä. Keskiviikkona vastaan asettuu Ranska kello 20.20 alkavassa ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat