Kanada ja Slovakia urakoivat voitto­laukaus­kisassa

MM-kisojen alkuillassa pelattiin ottelut Saksa–Yhdysvallat ja Slovakia–Kanada.

Kanadan Jack Quinn ei onnistunut peliajalla maalinteossa.

| Päivitetty

Jääkiekon MM-kisojen maanantaina alkuillan otteluissa kohtaavat Saksa ja Yhdysvallat sekä Slovakia ja Kanada, ja molemmissa viriteltiin yllätyksiä.

Saksa oli kahden erän jälkeen kiinni turnauksen avausvoitossa, mutta kolmannessa Yhdysvallat tuli rinnalle ja ohi. Lopulta Yhdysvallat otti turnauksen kolmannen voittonsa lukemin 3–2.

Riiassa pelattavassa Slovakia–Kanada-ottelussa tilanne oli kolmen erän jälkeen 1–1. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten edessä oli voittolaukauskilpailu.

Siinä Slovakia oli kiinni voitossa, kun jäljellä oli enää Kanadan viimeinen laukoja. Michael Carcone onnistui kuitenkin ohittamaan Samuel Hlavaj’n ja tasoittamaan tilanteeksi 2–2.

Kahden seuraavan parin yritykset eivät tuoneet tulosta, mutta lopulta Jack Quinn laukoi voiton Kanadalle. Tappio oli Slovakialle turnauksen toinen. Kanada jatkaa tappioitta.

A-lohkon ottelussa Tampereella Yhdysvallat teki ottelun avausmaalin, mutta Saksa tasoitti Samuel Soramiehen osumalla ottelun puolivälissä. Saksansuomalainen Soramies oli mukana jo viime vuonna MM-kisoissa, ja hän avasi sukutaustaansa ennen kisoja STT:n haastattelussa.

”Isälläni on kolme veljeä, joista kaksi asuu Suomessa ja kolmas Münchenissa. Isä on aina puhunut kanssani suomea. Ja ymmärrän kyllä, mitä sukunimeni tarkoittaa”, Soramies selvitti STT:lle viime vuoden kisojen alla.

Oikaisu 15.5.2023 klo 19.20: Toisin kuin artikkelin kuvatekstissä aiemmin kirjoitettiin, Jack Quinn ei ratkaissut ottelua voittolaukauskisassa vaan ratkaisuosuman teki Jack Hughes.

Oikaisu kello 20.15: Michael Carcone on kanadalainen, ei yhdysvaltalainen.

Oikaisu kello 21.36: Kanadan voittomaalin teki Jack Quinn, ei Jack Hughes.

Lue lisää: Saksan kokoonpanossa hämmentää nimi, joka on täysin suomalainen – ”Ymmärrän kyllä, mitä sukunimeni tarkoittaa”

Saksa pääsi toiselle erätauolle 2–1-johdossa, kun Justin Schütz osui läpiajosta vain viisi sekuntia ennen erätaukoa.

Yhdysvaltojen Sean Farrell kuitenkin tasoitti kolmannen erän alussa lukemiksi 2–2. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Matt Coronato vei Yhdysvallat ylivoimalla 3–2-johtoon, mikä riitti lopulta voittoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat