MM-kisoihin voi tulla Mikko Rantastakin suurempi NHL-tähti

NHL:n saksalainen supertähti Leon Draisaitl on vapaana MM-kilpailuihin.

Leon Draisaitl on NHL:n suurimpia tähtiä.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on Riiassa ja Tampereella pelattavien jääkiekon miesten MM-kilpailujen suurin tähti, mutta hän saattaa saada pian haastajan.

Edmonton Oilersin NHL-kausi päättyi maanantaiaamuna Suomen aikaa, ja Saksa toivoo supertähti Leon Draisaitlin liittymistä MM-joukkueeseen.

Draisaitl iski Edmontonille runkosarjassa mahtitehot 52+76=128 ja pudotuspeleissä 13+5=18.

Saksan päävalmentaja Harold Kreisilla ei ollut kuitenkaan uutta kerrottavaa maanantai-iltana.

”Katsoin tuloksen. Olen lähtöisin Kanadasta, ja Edmonton oli viimeinen kanadalaisjoukkue, joka oli mukana taistelemassa Stanley Cupista”, Kreis kertoi Tampereen areenan syvyyksissä odottaneille suomalaistoimittajille.

Sitten asiaan.

”En ole ollut yhteydessä Leoniin. Minulla ei ole teille uutta tietoa. En voi auttaa teitä.”

Saksan maajoukkueen lehdistöpäällikkö Matthias Scholze kertoi maanantaina Sport1-televisiokanavalle, että Draisaitlille annetaan aikaa Edmontonin pettymyksen jälkeen.

”Joukkue on pudonnut, ja siinä kaikenlaista”, Kreis komppasi.

Saksa kärsi maanantaina kirvelevän 2–3-tappion Yhdysvalloille ja on hävinnyt kaikki MM-ottelunsa. Suomalaistaustainen Samuel Soramies teki toisessa erässä 1–1-tasoituksen.

”Meillä oli mahdollisuudet voittaa peli. On turhauttavaa hävitä kolme peliä peräkkäin noin niukasti”, Soramies jutteli.

Saksa hävisi jo perjantaina Ruotsille 0–1 ja lauantaina Suomelle 3–4.

”Meillä on ollut mahdollisuudet voittaa jokainen peli. Olemme laukoneet tolppaan ja yläputkeen. Meidän täytyy vain pelata samalla tavalla kuin olemme pelanneet tähänkin asti”, 24-vuotias Soramies tuumi.

Saksassa kasvanut Soramies ymmärtää suomea ja puhuukin kohtalaisesti. Haastattelut hän haluaa hoitaa MM-kilpailuissa englanniksi tai saksaksi.

”On mahtavaa pelata Suomessa. Spesiaalijuttu minulle ja perheelleni. Isäni on Suomesta, isovanhempani asuvat täällä ja setäni on täällä. Kaikki ovat innoissaan.”

Soramies pelaa toisissa MM-kilpailuissaan, mutta ei ole pelannut arvokilpailuissa samaan aikaan 27-vuotiaan Draisaitlin kanssa.

Soramieskään ei välttynyt Draisaitl-kysymyksiltä.

”En tiedä, miten homma jatkuu hän kohdallaan, mutta totta kai toivoisimme, että hän tulisi turnaukseen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat