Brightonia kohti euro­kenttiä torjuva Jason Steele tunnustaa vihanneensa jalka­palloa

Maalivahdin ura lähti nousuun kahden putoamisen jälkeen.

Jason Steele pelaa loistokevättä sensaatiojoukkue Brighton & Hove Albionin maalilla. Hän on torjunut keskikastiin ennakoidun joukkueen kiinni europaikkoihin.

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kuudentena olevan Brighton & Hove Albionin maalivahti Jason Steele on torjumassa sensaatioseuraa historiallisesti eurokentille.

Brighton on kiinni Eurooppa-liigan lohkovaihepaikassa neljä kierrosta ennen Valioliigan päättymistä. Se on kerännyt 34 ottelustaan 58 pistettä.

Lähimmät uhkaajat Tottenham ja Aston Villa ovat 57 pisteessä, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneina. Myös Valioliigan seitsemänneksi sijoittuvalla on mahdollisuus päästä eurokentillä lohkovaiheeseen Konferenssiliigan pudotuspelikierroksen kautta.

32-vuotias Steele on ollut tärkeä palanen Brightonin menestyskaudella. Tammikuussa jatkosopimuksen seuran kanssa allekirjoittanut Steele on torjunut tällä kaudella 11 Valioliigan ottelussa ja pitänyt maalinsa puhtaana kuudesti.

Steele oli viisi vuotta sitten täysin toisenlaisissa tunnelmissa. Hän oli siirtynyt kaudeksi 2017–2018 Sunderlandiin, joka putosi kauden päätteeksi Englannin kakkostasolta Championshipistä. Kohtalo oli sama edelliskaudella Blackburnissa.

”Se oli hetki, jolloin vihasin jalkapalloa. Vihasin kaikkea, mikä siihen liittyi”, Steele tunnustaa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa.

Maalivahti nostaa erikseen esiin sosiaalisen median aiheuttaman sotkun, jota kantoi massiivisena painona harteillaan.

”Se sai minut pisteeseen, jossa en enää rakastanut jalkapalloa. Tapauksessa oli myös käännekohta – kuinka saisin itseni jälleen rakastumaan lajiin”, hän kuvailee.

Sosiaalisessa mediassa suolletut törkeydet nousivat Valioliigassa pinnalle viimeksi viikonlopun kierroksella, kun Leeds Unitedin hyökkääjä Patrick Bamford epäonnistui rangaistuspotkussaan Newcastle Unitedia vastaan 1–0-tilanteessa. Ottelu päättyi 2–2.

Bamfordista tuli samalla ensimmäinen Leeds-pelaaja, joka epäonnistuu saman Valioliiga-kauden aikana kahdesti rangaistuspotkussa. Se sai kiusaajat liikkeelle.

”Patrick Bamford ja hänen perheensä joutuivat yön aikana täysin sietämättömän verkkoväkivallan uhreiksi. Se sisälsi useita Twitterissä esitettyjä uhkauksia. Nyt on aika lopettaa tällainen käyttäytyminen”, Leeds vaati sunnuntaina verkkosivuillaan.

Myös Steele tuomitsee jyrkästi Bamfordin ja hänen perheensä saamat uhkaukset.

”En tunne Patrickia ihmisenä, mutta hän ei epäonnistunut rankkarissaan tahallaan tai aiheuttaakseen kannattajille mielipahaa. Se on jalkapalloa – sitä tapahtuu viikosta toiseen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat