Naisten Mestarien liigan finaali myytiin loppuun ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa

Naiset ovat pelanneet Mestarien liigaa kaudesta 2009–2010 alkaen.

Graham Hansen maalasi FC Barcelonalle sekä 1–0-vierasvoitossa että 1–1-kotitasapelissä Mestarien liigan välierissä Chelseaa vastaan.

Jalkapallon naisten Mestarien liigassa tehdään komeaa historiaa, kun arvostetun kilpailun finaali pelataan ensimmäistä kertaa loppuunmyydyn yleisön edessä.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi asiasta tiistaina verkkosivuillaan.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun naisten Mestarien liigan finaali on täysin loppuunmyyty, ja jo muutama viikko etukäteen”, Nadine Kessler sanoo.

Takavuosien huippupelaaja työskentelee Uefassa naisten jalkapallosta vastaavana johtajana. Hän iloitsee finaalin alla sekä kilpailun noususta uudelle tasolle että siitä, miten kannattajat matkustavat Eindhovenissa pelattavaan finaaliin omiensa tueksi.

”Molemmat joukkueet lunastivat kannattajilleen reilun 4 500 lipun osuuden. Se on paljon enemmän kuin koskaan aiemmin”, Kessler kertoo.

Naiset ovat pelanneet Mestarien liigaa kaudesta 2009–2010 alkaen. Ensimmäinen loppuunmyyty finaali pelataan PSV Eindhovenin kotistadionilla kesäkuun 3. päivänä. Stadionin yleisökapasiteetti finaalissa asettuu hieman yli 34 100 katsojaan.

Finaalissa kohtaavat FC Barcelona ja VfL Wolfsburg.

Ottelussa rikotaan myös Hollannissa pelattujen naisten jalkapallo-otteluiden yleisöennätys. Nykyinen ennätys on Uefan mukaan peräisin vuodelta 2019, jolloin Hollanti ja Australia kohtasivat PSV:n stadionilla 30 640 katsojan edessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat