Toulouse’n kohu­hyökkääjä tylytti pormestaria juhlissa: ”Kotona naiset eivät puhu noin miehille”

Zakaria Aboukhlal joutuu toistaiseksi harjoittelemaan joukkueen ulkopuolella. Hyökkääjä herätti kohua myös viime viikonloppuna.

Zakaria Aboukhlal pääsi nostamaan Ranskan cupin voittopokaalia huhtikuun lopussa. Toukokuun puolivälissä paljastui, että hän tylytti kaupungin juhlavastaanotolla apulaispormestaria. Seura siirsi hänet harjoittelemaan joukkueen ulkopuolella tutkimusten ajaksi.

Jalkapallon Ranskan pääsarjassa Ligue 1:ssä pelaavan Toulouse FC:n hyökkääjä Zakaria Aboukhlal on siirretty sivuun joukkueen harjoitusvahvuudesta.

Toulouse kertoi Twitter-tilillään, että syynä ovat vakavat syytökset Aboukhlalin käyttäytymiseen liittyen.

”Pelaaja harjoittelee ammattilaisjoukkueen ulkopuolella, kunnes sisäinen tutkimus valmistuu”, seura viestitti ja lisäsi, ettei aio kommentoida tapausta enempää.

Ranskalaisen RMC Sportin mukaan Aboukhlal riiteli Toulouse’n apulaispormestarin Laurence Arribagén kanssa huhtikuun lopussa, kun seura juhli kaupungin vastaanotolla jalkapallon Ranskan cupin voittoa.

Tilanne oli äitynyt, kun Arribagé oli pyytänyt pelaajia olemaan hiljaa seremonian aikana.

”Kotona naiset eivät puhu noin miehille”, marokkolaisen Aboukhlalin kerrotaan vastanneen urheilusta vastaavalle apulaispormestarille.

23-vuotias hyökkääjä oli pyytänyt myöhemmin samana iltana anteeksi käytöstään Arribagélta.

Voittoisassa cup-finaalissa maalin tehnyt Aboukhlal oli kohun keskiössä myös viime viikonloppuna. Hän kieltäytyi pelaamasta kierroksella, jonka otteluissa vastustettiin homofobiaa sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintää.

Joukkueet pelasivat erityisissä sateenkaarisymbolein kuvioiduissa paidoissa.

Aboukhlal perusteli päätöstään Twitter-tilillään. Pelaaja kirjoitti kunnioituksesta tärkeänä arvona itselleen ja kertoi tämän sekä ulottuvan muihin ihmisiin että sisältävän kunnioituksen myös hänen henkilökohtaisia uskomuksiaan kohtaan.

”Siksi en usko olevani sopivin henkilö osallistumaan tähän kampanjaan”, hän lisäsi.

Aboukhlal kuuluu Marokon maajoukkueeseen ja edusti maataan myös Qatarissa pelatuissa MM-kisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat