USA kaappasi Ranskan liigan maalitykin maajoukkueeseensa Englannilta

Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkue sai huippuvahvistuksen, joka olisi voinut edustaa tulevaisuudessa Englantia tai Nigeriaa.

Reimsin hyökkääjä Folarin Balogun ohitti Lensin maalivahdin Brice Samban Ranskan liigan ottelussa 12. toukokuuta.

Yhdysvaltojen miesten jalkapallomaajoukkue sai huippuvahvistuksen Ranskan liigasta, kun Folarin Balogun päätti edustaa Yhdysvaltoja Englannin sijasta.

21-vuotias Balogun on pelannut aiemmin Yhdysvaltain alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja myöhemmin myös Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 13 ottelua tehden seitsemän maalia.

Uutistoimisto AP:n mukaan Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kertoi tiistaina hyväksyneensä Yhdysvaltain jalkapalloliiton hakemuksen Balogunin edustusoikeuden vaihtamisesta Yhdysvaltoihin Englannista.

21-vuotias hyökkääjä olisi voinut myös edustaa nigerialaissyntyisten vanhempiensa takia Nigeriaa. Balogun syntyi vanhempiensa ollessa matkalla Yhdysvalloissa mutta kasvoi myöhemmin Lontoossa.

Balogunin edustusoikeuden vaihto on takaisku Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle, joka osallistuu tulevana kesänä EM-kisoihin Romaniassa ja Georgiassa. Englannin jalkapalloliiton piti myös hyväksyä edustusoikeuden siirtäminen.

Balogun on Valioliiga-seura Arsenalin pelaaja, ja on pelannut tällä kaudella lainasopimuksella Ranskan liigan Reimsissä. Hän on Ranskan liigan maalintekijätilastossa viidennellä sijalla tehtyään 19 maalia. Kaudesta on pelaamatta vielä kolme ottelukierrosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat