Autosport: Imolan rata-alue evakuoitiin varotoimen­piteenä tulva­riskin takia

Imolan rata-alueen vieressä virtaavan joen vedenpinta on noussut uhkaavan korkealle rankkasateiden takia.

Emilia-Romagnan alueella Italiassa on satanut viikkojen ajan. Poliisi seisoi tulvivalla tiellä 3. toukokuuta lähellä Imolaa.

Autosport-lehti kertoo, että Imolan F1-rata-alueelta on evakuoitu tallit ja työntekijät turvaan tulvariskin takia. Imolan F1-radan vieressä virtaa Santerno-joki, jonka vedenkorkeus uhkaa rata-aluetta.

Emilia-Romagnan alueella on satanut viime viikkoina rankasti. Autosport-lehden mukaan huonon sään jatkuminen on johtanut spekulaatioihin siitä, onko F1-kilpailu vaarassa tulevana viikonloppuna.

F1-tallit ovat rata-alueella valmistelemassa varikkoalueitaan, huoltorekkojaan ja vieraille tarkoitettuja puitteita.

Paikalliset viranomaiset ovat antaneet säävaroituksen, joka jatkuu tiistaista keskiviikkoon. Varoituksessa varoitetaan kovista tuulista, rankkasateista ja myrskyistä, jotka voivat aiheuttaa tulvia ja maanvyörymiä. Aluehallinnon mukaan tiistaina vettä sataa yhteensä jopa 100 millimetriä, ja keskiviikkoon mennessä keskimääräinen sademäärä on 150 millimetriä.

Alueen pormestareita neuvottiin sulkemaan koulut ja mahdollisesti tulvien alle jäävät tiet. Ihmisiä suositeltiin jäävän etätöihin ja välttämään matkustamista. Alueelle on saapumassa loppuviikosta tuhansia F1-faneja Italiasta ja ympäri maailmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat