Okko Järvi liikuttui, kun pyörä­tuolissa istuva isoisä seurasi finaalia katsomossa

”Parhaat kaverit olivat katsomossa, samoin perheeni ja isoisä Aulis”, iloitsi Seagullsin mestari Okko Järvi.

Okko Järvi nosti mestaruuspatsasta, kun Seagullsin pelaajat juhlivat koripallon Suomen mestaruutta.

Kaukoheittäjä Okko Järvellä on nyt Suomen mestaruuksia kahdessa seurassa. Ensimmäinen tuli Kauhajoen Karhubasketissa ja nyt sama onnistui Seagullsin juhlapäivänä.

Pelaajat ja media kuhisivat parketilla, kun laulu raikui kaiuttimista. Jokainen sai osansa juhlasta.

”Arvostan tämän vielä korkeammalle kuin mestaruuden Karhussa”, Järvi sanoo Kisahallissa Helsingin Töölössä juhlien kuhistessa ympärillä.

Kommentti ei kerro ylpeydestä, vaan realismista. Järvi on kotoisin Espoosta, jolloin juhlat tulivat paljon lähemmäksi kotia kuin aikaisemmin.

Kauhajoella hän loukkaantui kaksi vuotta sitten kesken finaalien ja joutui pelaamaan puudutuksen avulla. Lisäksi hän sanoo viime kauden olleen hirveä.

Järvi pelasi Belgiassa eikä kaikki mennyt kuten piti. Tuli loukkaantuminen, seura alkoi venkoilla sopimuskuvioissa ja kaikki muuttui enemmän tai vähemmän kärsimykseksi.

”Aika hyvin tämä päättyi. Ei voisi paljon paremmin olla. Kauden alku oli heikko ja Kauhajokea pidettiin niin hyvänä joukkueena.”

Hyvä Kauhajoki olikin, mutta enää ei ollut heidän vuoronsa.

”Tämä merkitsee vielä enemmän, kun sain pelata täällä. Parhaat kaverit olivat katsomossa, samoin perheeni ja isoisä Aulis istui pyörätuolissa katsomossa”, Järvi kuvaili tuntojaan.

”Saan jakaa tämän perheen ja läheisten kanssa.”

Sinikka ja Janne Kulvik ovat olleet Seagullsin omistajat koko seuran historian ajan kaudesta 2013 lähtien. Mestaruutta he toivoivat ja odottivat jo muutaman vuoden, kunnes vihdoin onnistui.

”Hyvin epätodellinen ja onnellinen olo, ja varsinkin kun katsoi Timin naamaa”, Kulvikit sanoivat yhteen ääneen.

Omistajaperhe viittasi Timo Heinoseen, joka voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden vihdoin yli 40-vuotiaana. Ja silti yhä joukkueen runkopelaajana.

Seagullsin kapteeni René Rougeau aloitti korisukan leikkaamisen, minkä jälkeen sakset kiersivät pelaajalta toiselle. Heinonen sai oman narunpätkänsä toisena.

Rougeau kiitteli päävalmentaja Jussi Laaksoa, joka hankki hänet ensin Kauhajoelle ja sittemmin Seagullsiin. Kaksikko oli yhdessä Kauhajoella, jossa he voittivat yhdessä kaksi mestaruutta. Rougeau kaappasi Karhubasketissa vielä kolmannen ennen kuin saapui Helsinkiin täydentämään sarjansa neljään.

”Olen todella kiitollinen Jussille. Olemme olleet hyvä duo, mutta kiitän myös koko joukkuetta, fysioterapeutteja ja kaikkia muitakin”, Rougeau sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat