Kiekkoliitto kiistää Nokia-areenan jään ongelmat – ja puhui palturia sekä hiljensi areenamestarin

IIHF:n mukaan Nokia-areenan jää on tänä vuonna paremmassa kunnossa kuin viime vuoden MM-kisoissa.

Jäähileet lensivät, kun Mikko Rantanen ja Jacob de la Rose kaatuivat maanantai-illan pelissä. Rantanen on kuvaillut areenan jäätä pehmeäksi.

Tampere

Tampereella jääkiekon MM-kisojen ensimmäisenä päivänä yksi toistuva puheenaihe on ollut jään kunto.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam oli huolissaan siitä, kuinka jää kestää erityisesti iltapeleissä. Huolen jään kunnosta jakoi myös Tapparassa viime kaudet pelannut Leijonien hyökkääjä Waltteri Merelä, joka totesi jään olleen huonompi kuin liigapeleissä.

”Nyt jää on pehmeä ja menee puuroksi nopeasti. Selkeä ero liigakauden aikaiseen”, Merelä sanoi.

Parhaiten jään kunnosta osaisi varmaankin kertoa siitä vastaava taho, eli tässä tapauksessa Nokia-areenan kokenut areenamestari Eric Salmela?

Ei, mikäli Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä kysytään.

Yhteydenottoa areenamestariin seuraa Suomen Jääkiekkoliiton viestintäpäälliköltä Henna Malmbergilta kehotus lähettää kysymykset IIHF:lle sähköpostilla. Haastattelusta ei siis tässä tapauksessa voida puhua.

IIHF:n mukaan joukkueet eivät ole ilmaisseet huolta jään laadusta – jään itse asiassa kerrotaan olevan jopa parempi kuin viime vuoden MM-kisoissa.

Myös MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi keskiviikkona samansuuntaista.

"Meidän näkemys jään kunnosta on se, että jää on ihan hyvässä kunnossa harjoituksissa ja peleissä”, Hietanen sanoi STT:lle.

"Keskustelu on paisunut ehkä isommaksi kuin mistä tässä on kysymys.”

Liitto kertoo seuraavansa kaikissa tapahtumissaan jään kuntoa päivittäin järjestelykomitean ja jäämestarin kanssa.

IIHF:n mukaan jäätä säästetään pelipäivisin sillä, että harjoitukset rajoittuvat ainoastaan pelaavien joukkueiden aamujäihin, ja muut joukkueet harjoittelevat areenan harjoitushallissa.

Tämä ei tosin pidä paikkaansa. Leijonat harjoitteli tiistaina pääareenalla, vaikka sillä oli välipäivä.

Areenan katsomoissa monet ovat tehneet huomion siitä, että lämpötila tuntuu selvästi liigaotteluita kylmemmältä. Tuolloin katsomoissa saattoi selvitä helposti ilman takkia, nyt se vaatisi jo karaistumista.

IIHF:n mukaan lämpötila on kuitenkin sama kuin aiemminkin.

”Ulkona on lämpimämpää kuin tavallisella kiekkokaudella, ja ero normaaliin lämpötilaan saa aikaan vaikutelman kylmemmästä”, IIHF kirjoittaa.

Miksi areenamestari ei saanut itse vastata kysymyksiin?

”Emme ole estäneet häntä puhumasta medialle”, IIHF kiistää.

”Järjestelykomitea oli sitä mieltä, että olisi parempi että IIHF vastaisi näihin kysymyksiin, koska he ovat yhteyksissä joukkueisiin ja IIHF:n olosuhde-ekspertteihin mahdollisten jääongelmien osalta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat