Leijonien Mikko Rantanen tuskastui tuomarin ratkaisuun

Leijonien tähtihyökkääjä luottaa nykyiseen ketjukoostumukseen, koska maalipaikkoja tulee.

Leijonien suurin tähti Mikko Rantanen myönsi, että ykkösketjulta kaivattaisiin tehoja.

Tampere

Leijonien ykkösketjun tehot eivät purskahtaneet kunnolla vielä Ranskaa vastaan pelatussa ottelussakaan. Viimeisessä erässä Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Mikko Rantanen saivat silti juhlia maalia kahdesti: kertaalleen ylivoimalla ja lopussa tyhjään maaliin. Peli päättyi Leijonille 5–3.

Ketjun laitahyökkääjä ja Leijonien suurin tähti Rantanen myönsi, että tehoja kaivattaisiin.

”Maaleja voisi tulla, paikkoja on. Muutama tontti oli itselläkin. Ei voi sanoa, etteikö paikkoja ja hyökkäysalueaikaa olisi. Rentoutta vaan, rentoutta vaan”, Rantanen sanoi pelin jälkeen.

Rantasen mielestä ketju saa luotua tarpeeksi, jotta koostumuksella voi jatkaa.

”Jos olisi sellaista kun USA-peli että ei paikkoja tule tai tulee yksi tai kaksi pelissä, niin sitten ehkä. Mutta valmennus tekee päätökset ja me mennään sen mukaan”; Rantanen vastasi kysymykseen ketjunvaihtotarpeista.

Coloradon NHL-hyökkääjä antoi tunnustusta myös Ranskalle. Hän sanoi joukkueen puolustaneen tiiviisti ja viimeistelleen hyvin saamistaan paikoista.

Rantanen sai kolmannessa erässä huitomisjäähyn, jota hän itse ihmetteli.

”Vastustaja huitoi ja kävi kuumana. Yritin saada huomiota ja kysellä onko joku ongelma. Mutta kai se sitten oli niin kova huitominen perseeseen, että siitä jäähyn voi antaa. Yllättynyt vähän olin. Vähän pehmeä siihen paikkaan”, Rantanen sanoi.

”En tiedä voiko sitä edes sanoa huitomiseksi. Mutta otetaan ensi kerralla hanska pois ja koputetaan olkapäähän, niin ehkä siitä ei tule jäähyä.”

Rantanen myönsi, että peliä ei ole helppo hioa paremmaksi ennakkoon heikompia maita vastaan pelattaessa.

”Heillä ei mitään paineita, kun kaikki odottavat, että häviävät. Aika hyvin he puolustavat ja painavat hommia. Laittavat viisi äijää pieneen koppaan ja puolustavat hyvin”, Rantanen sanoi.

Ottelun tv-lähetyksessä C Morella hämmästeltiin pelin aikana Rantasen luistinten alla pitämää käsipyyhettä. Rantanen kertoi pelin jälkeen, että kyse on vanhasta tavasta.

"Penkillä on kaiken näköistä roskaa. Ehkä se on henkimaailman juttuja. Olen tehnyt niin monta vuotta. Putsailen teriä ennen kuin menen jäälle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat