Lasten vapaus yllätti Turussa asuneen Anthony Rechin täysin: ”Ei Ranskassa ole sellaista!”

Anthony Rech koki Turussa kesän sekä talven ja rakastui Suomeen. Nyt hän on Tampereella ja uskaltautui kokeilemaan kaupungin suosikkiherkkua.

Anthony Rech (vasemmalla) jäi ilman tehopisteitä Leijonia vastaan.

Tampere

Ranskan maajoukkuehyökkääjä Anthony Rech julistaa rakastavansa Suomea, vaikka hänen joukkueensa on juuri kokenut kirvelevän 3–5-tappion Leijonille MM-kisoissa.

Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt Ranska roikkui pelissä kunniakkaasti mukana ja oli lähellä jopa tasoittaa ottelun kolmannessa erässä. Pettymystä Rechin kasvoilta ei silti näy.

”Oli niin lähellä, että olisimme päässeet ainakin jatkoajalle. Halusimme näyttää, että pystymme pärjäämään maailmanmestareita vastaan, ja mielestäni onnistuimme siinä”, Rech sanoi.

Rech, 30, pelasi syyskaudella TPS:ssä mutta joutui lähtemään seurasta tammikuussa. Vaikka ura TPS:ssä päättyi lyhyeen, ranskalaishyökkääjä perheineen ehti rakastua Suomeen ja Turkuun.

”Oli urani paras kokemus asua Suomessa. Rakastan suomalaista elämäntyyliä. Minulla ja perheellämme oli todella mukavaa – jääkiekkokaukalon ulkopuolella.”

Rech aloitti Turussa väkevästi, teki maaleja ja sai komean lempinimenkin, Pariisin leipuri, jonka kuullessaan hän hörähtää nauruun. Ranskalaisen lentokeli TPS:ssä ei kuitenkaan kestänyt pitkään.

Siitä huolimatta hänellä ei ole yhtään pahaa sanottavaa turkulaisista. Päinvastoin.

”Ihmiset olivat todella ystävällisiä minulle. Sääli, ettei urani TPS:ssä jatkunut, mutta tällainen kuuluu bisnekseen”, Saksaan kesken kauden siirtynyt Rech sanoo.

Ranskan Chamonix'sta kotoisin oleva Rech nautti Turussa erityisesti turvallisuuden tunteesta. Kahden lapsen isä yllättyi totaalisesti siitä, kuinka huolettomasti lapset saivat Suomessa elää.

”Ei Ranskassa ole todellakaan sellaista. Turvallisuus Suomessa oli mahtava asia lapsillemme”, Rech sanoo.

Rech kertoo ottaneensa kaiken ilon irti Suomesta. Ensin hän nautti Turun kesästä kalastelemalla ja sen jälkeen talvesta, jollaista hän ei ollut ennen kokenut.

”Niin paljon lunta, ja jopa kaksikymmentä astetta pakkasta! Rovaniemelläkin vieraillut Rech sanoo hymyillen.”

”Nautimme siitä. Perheemme muistaa kokemuksen ikuisesti.”

Anthony Rech edusti tällä kaudella TPS:ää mutta lähti seurasta tammikuussa. Hän teki 29 ottelussa 11 (7+4) tehopistettä.

Leijonia vastaan Rech jäi ilman tehopisteitä, mutta neljässä MM-ottelussa hän on tehnyt mainiot pisteet 1+3=4. Tamperekin on siis eittämättä hänen mielestään varsin mainio kaupunki.

Ranskan maajoukkueella on Tampereella oma paikallisopaskin, Tapparaa aiemmin usean kauden ajan edustanut Charles Bertrand.

”Vapaa-aikaa ei ole ollut paljon, mutta Charles on vienyt meitä ravintoloihin ja neuvonut hyviä paikkoja”, Rech kertoo.

Bertrandin suosituksesta Rech oli rohkaistunut maistamaan yhtä tamperelaista suosikkiherkkua eli kanansiipiä.

”Huh! Todella todella tulista”, Rech sanoo irvistäen ja nauraa päälle.

”Mutta tykkäsin. Tykkäsin itse asiassa todella paljon.”

Ranskan MM-turnaus jatkuu lauantaina. Tuolloin vastassa on Ruotsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat