Realin maalivahti myönsi: Manchester Cityn prässi oli liikaa

Manchester City tukahdutti kotikentällään Real Madridin pelin jatkuvalla korkealla prässillään.

Real Madridin Thibaut Courtois, Federico Valverde ja David Alaba näyttivät lyödyiltä välieräottelussa Manchester Cityä vastaan.

| Päivitetty

Real Madridin peli oli kadoksissa Manchester Cityn Etihad-stadionin jatkuvassa paineessa. Real Madridin maalivahdin Thibaut Courtois’n mukaan Real ei pystynyt pelaamaan sille ominaista peliään Cityn tukahduttavassa prässissä. Se johti Realin 0–4-tappioon Mestarien liigan välieräottelussa ja samalla Cityn finaalipaikkaan yhteismaalein 5–1.

Ensimmäinen osaottelu Espanjassa päättyi 1–1-tasapeliin. Kotikentällään City jahtasi Realin pelaajia todella korkealla prässillä puristaen Realin pelaajia syvälle omalle alueelleen.

Ensimmäisen vartin aikana City syötti onnistuneesti 124 kertaa ja piti palloa hallussaan lähes 80 prosenttia ajasta. Uefan tilastojen mukaan ensimmäisen vartin aikana Real syötti vain 13 kertaa.

”Odotimme heidän prässäävän alusta alkaen ja estävän meidän peliämme. He toivat paljon pelaajia ylös ja pakottivat meidät pysymään rangaistusalueellamme”, Courtois sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Selvisimme alkuun prässistä, mutta emme pystyneet pelaamaan peliämme, luomaan maalipaikkoja tai aiheuttamaan heille vaaraa. Siitä syystä heillä oli turvallinen olo.”

Courtois’n mukaan Cityn 1-0-johtomaali oli käännekohta.

”Sen jälkeen meidän oli entistä vaikeampaa päästä peliin mukaan.”

Bernardo Silva teki kaksi maalia, joilla City otti yliotteen otteluparissa. Courtois’n mukaan tilanne olisi voinut muuttua toisenlaiseksi, jos Toni Kroosin kaukolaukaus olisi mennyt maaliin sen sijaan, että se osui maalin ylärimaan.

Real nousi viime vuonna Mestarien liigassa lähes mahdottomilta näyttäneistä ahdingoista Chelseaa ja PSG:tä vastaan. Keskiviikkona se ei enää pystynyt nousemaan kuopasta.

City lisäsi johtoaan Manuel Akanjin ja Julián Álvarezin maaleilla toisella puoliajalla ja varmisti finaalipaikkansa.

”Pelit eivät kääntyneet meille, kuten tapahtui viime vuonna. Tauolla näki, että meillä oli halua kääntää ottelu. Aloitimme hyvin, mutta meillä oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja. Emme pystyneet hyödyntämään tilaa ja maksoimme siitä hintaa”, Courtois sanoi.

Manchester City kohtaa Istanbulissa pelattavassa Mestarien liigan finaalissa Internazionalen 10. kesäkuuta.

Oikaisu 18. toukokuuta 12.08: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Real olisi noussut vaikeista tilanteista tällä kaudella Chelseaa ja PSG:tä vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat