Tuomari tuomitsi Tiger Woodsin hyväksi – entinen tyttöystävä haastoi salassapito­sopimuksen

Tiger Woods yritti estää riitojen päätymisen oikeuteen salassapitosopimuksella, mutta entinen tyttöystävä yritti purkaa sopimuksen.

Tiger Woods pelasi golfin Masters-kisassa huhtikuussa.

Yhdysvaltalaismedia raportoi torstaina, että floridalaistuomari antoi Tiger Woodsille suosiollisen ratkaisun oikeusjutussa koskien entisen tyttöystävänsä haastamaa salassapitosopimusta. Pari solmi salassapitosopimuksen, kun he alkoivat tapailla toisiaan vuonna 2007.

Woodsin entinen tyttöystävä Erica Herman oli pyytänyt tuomaria mitätöimään salassapitosopimuksen viitaten nykyiseen lakiin, joka rajoittaa salassapitosopimusten käyttöä ahdistelutapausten kohdalla. Herman ei syyttänyt Woodsia ahdistelusta tai seksuaalisesta väkivallasta. Hänen asianajajansa oli kuitenkin merkinnyt kohdan, jossa kysyttiin, liittyykö tapaukseen epäilyjä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Herman ei ollut varma, mitä hän voisi kertoa johtuen siitä, että Woods oli aggressiivisesti hyödyntänyt salassapitosopimusta.

Tuomarin mukaan Hermanin pyyntö ei ollut vakuuttava. The New York Times kertoo tuomarin kirjoittaneen, että Herman olisi voinut perustella faktoilla väitteitään liittyen seksuaaliseen väkivaltaan tai hyväksikäyttöön, mutta ei ollut tehnyt niin.

The New York Timesin mukaan tuomarin päätös johtaa siihen, että kaikki asianosaisten riidat käsitellään yksityisessä välimiesmenettelyssä, eikä oikeudessa.

Herman oli ennen romanttista suhdetta työsuhteessa Woodsin kanssa. Suhde alkoi vuonna 2016 ja päättyi vuonna 2022.

Woodsin asianajajat kuvailivat Hermania hylätyksi tyttöystäväksi, joka halusi riidellä julkisesti sen sijaan, että kunnioittaisi sitoutumistaan luottamukselliseen välimiesmenettelyyn.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat