Kaksi kiipeilijää kuoli jälleen Everestillä – 58-vuotiaalla oli sydämen­tahdistin

Everestin kevätkaudella on kuollut jo seitsemän henkilöä.

Everest on maailman korkein vuori. Huippu on 8 849 metrin korkeudessa.

Maailman korkeimman vuoren, Everestin, kevätkiipeilykausi on ollut erittäin synkkä. Retkikuntien edustajat kertoivat torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan, että vuorella kuoli jälleen kaksi ihmistä.

Tuoreimpien kuolonuhrien jälkeen kevätkaudella Everestillä on kuollut jo seitsemän ihmistä.

Torstaina kuolleista toinen oli 58-vuotias intialaisnainen Suzanne Leopoldina Jesus, joka oli ilmoittanut ennen kiipeilyurakkaansa, että hänellä on sydämentahdistin. Lisäksi torstaina tiedotettiin kuolleesta nepalilaisesta, joka oli puhdistamassa vuorta roskista.

Jesus kuoli sairaalassa Luklan kaupungissa. Hänet oli sairastumisen takia lennätetty sairaalaan.

Jesus keräsi kiipeilyllä varoja iskulauseella ”Everestin retkikunnassa ja takaisin sydämentahdistajan kanssa 58 vuoden iässä”. Himalayan Timesin mukaan Jesus oli opettaja, jonka tavoitteena oli olla ensimmäinen aasialainen sydämentahdistinta käyttävä kiipeilijä ja myös vanhin intialainen kiipeilijä Everestillä.

Nepal myönsi kevääksi 478 kiipeilylupaa Everestille ulkomaisille kiipeilijöille. Kausi päättyy kesäkuun alkupuolella. Koska suurin osa kiipeilijöistä tarvitsee opastusta, kaikkiaan Everestillä on kiipeilemässä kevään aikana yli 900 henkilöä.

Everestin on keskimäärin kuollut viisi henkilöä kevätkaudella. Synkin vuosi oli 2019, jolloin kuolleita oli 11. Heistä neljän epäiltiin kuolleen siksi, että vuorella oli liikaa kiipeilijöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat