Leijonille nihkeä voitto lohko­jumbo Itä­vallasta

Antti Suomelan taidokas ohjaus jäi Suomen voittomaaliksi.

Antti Suomela ohjasi Leijonien toisen osuman taidokkaasti selkänsä takaa.

| Päivitetty

Itävalta–Suomi 1–3

Jääkiekon maailmanmestaruutta puolustava Suomi jatkoi alkulohkon ottelujaan lauantaina nihkeällä voitolla lohkojumbo Itävallasta. Suomi kaatoi kaikki kuusi peliään hävinneen Itävallan maalein 3–1 ja varmisti paikkansa puolivälieriin.

”Tiukkaa vääntöä. Kyllä nämä pelit varsinkin silloin, kun ei itse pysty oikein paikoista maaleja tekemään, pysyy vähämaalisina ja tasaisina. Joutui ihan loppuun asti vääntämään”, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paketoi C Morella.

Itävalta kuuluu Tampereen-lohkon heikoimpiin joukkueisiin Unkarin kanssa. Leijonat raateli Unkarin perjantaina nurin levein 7–1-lukemin, kun haastajalta loppui polttoaine päätöserässä.

Itävaltaa vastaan maalihanat olivat sen sijaan tiukasti kiinni.

”Omiin on nyt kahdessa pelissä mennyt yksi maali per ottelu. Se on hyvä asia. Edelleenkin vielä tuo hyökkäyspeli vähän vaatii tehokkuutta lisää, mutta ollaan kärsivällisiä ja toivotaan ja uskotaan siihen, että se napsahtaa tiistaina tai viimeistään torstaina”, Jalonen sanoi alkulohkon päätösotteluun ja puolivälierään viitaten.

Totaalista tehottomuutta ei voinut päätellä vielä siinä vaiheessa, kun Kasperi Kapanen karkasi maalintekoon jo ajassa 1.19 saatuaan kiekon hyökkäyssiniselle laidasta Kaapo Kakolta.

Kapanen nosti läpiajon jälkeen kiekon David Madlenerin räpyläkäden puoleiseen ylänurkkaan.

Leijonien voittomaaliksi jäänyt 2–1-osuma syntyi Antti Suomelan taidokkaalla ohjauksella ajassa 7.31.

Jo avausmaalissa mukana ollut Olli Määttä sai kiekon Miika Koivistolta ja tarjosi maalin eteen, josta Suomela ohjasi kiekon sisään Madlenerin jalkojen välistä.

Ahti Oksanen kaunisteli päätöserän lopussa suursuosikin maalisaldoa napakalla rannelaukauksella etuyläkulmaan. Mikko Lehtonen pysäytti kiekon siniviivalla ja Hannes Björninen jatkoi maalipaikkaan nousseelle Oksaselle.

Oksasen osuma hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Lisäksi Suomi pääsi pelaamaan heti perään ylivoimaa, koska paitsiota tarkasteltiin Itävallan valmentajan haaston vuoksi.

Ahti Oksanen laukoi Leijonien 3–1-osuman pienestä kulmasta Itävallan maalin etuylänurkkaan.

MM-kisojen heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Itävalta järkytti Leijonia 1–1-tasoituksellaan Harri Pesosen keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen.

Marco Rossi jatkoi laidasta yhdellä kosketuksella Dominic Zwergerille, joka ohitti Emil Larmin ajassa 4.55.

Itävalta on saanut toistaiseksi ainoan pisteensä avauspelistään häviämällä Ranskalle vasta jatkoajalla. Suomea vastaan Itävalta pystyi lähes yhtä tiukkaan peliin kuin vuosi sitten – tuolloin Suomi voitti 3–0.

Kotkapaitojen konkaripuolustaja Dominique Heinrich vertaili viime kevään Leijonia tämän vuoden joukkueeseen vähemmän mairittelevin sanankääntein. Heinrich vastasi vaihtoaitioiden välissä raportoineelle C Moren Siim Liivikille, ettei Suomi ole niin vahva kuin vuosi sitten.

Suomi kohtaa viimeisessä alkulohko-ottelussaan tiistaina Tanskan.

Itävallalla on puolestaan edessään kuoleman peli maanantaina, jolloin se päättää alkulohkonsa pelaamalla sarjapaikastaan Unkaria vastaan.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat