Huippu­pelissä täysi kaaos: Huligaanit hyökkäsivät perheiden katsomoon

AZ Alkmaarin ja West Hamin välinen ottelu päättyi täyteen kaaokseen.

Alkmaarissa tapeltiin.

Turvatoimet pettivät pahasti, kun hollantilainen AZ Alkmaan ja englantilainen West Ham kohtasivat jalkapalloilun Konferenssiliigan välierien toisessa osaottelussa torstai-iltana.

Kun ottelu päättyi, mustiin pukeutuneet Alkmaarin ultrakannattajat säntäsivät joukolla vieraskatsomoon, jossa oli pienehkö määrä West Hamin kannattajia ja muun muassa West Hamin pelaajien perheenjäseniä.

Kahakka yltyi täydelliseksi kaaokseksi.

Muutama West Hamin kannattaja yritti pitää hollantilaishuligaanit loitolla. Kun lontoolaisjoukkueen pelaajat huomasivat, että heidän perheitään uhataan, he yrittivät sännätä järjestyksenvalvojien ohi katsomoon suojelemaan rakkaitaan.

Pelaajista esimerkiksi tähtihyökkääjät Michail Antonio ja Said Benrahma yrittivät rynniä tappelun keskiöön, kertoo BBC.

Valtavasta kahakasta liikkuu videoita sosiaalisessa mediassa. Niitä voit katsoa esimerkiksi täältä ja täältä.

West Hamin voitonjuhla sai ikävän käänteen.

Kyse saattoi olla kostoiskusta, sillä viime viikolla välierien ensimmäisessä osaottelussa Lontoossa Alkmaarin pelaajien perheet joutuivat West Hamin fanien uhkailemiksi.

Torstaina homma ei jäänyt uhkailuksi.

”Huolenaiheena on, että West Hamin perheenjäsenet ja ystävät taitavat olla tuossa katsomonosassa. Nämä ovat erittäin ikäviä kohtauksia. West Hamin pelaajia pidätellään. Näen täältä, miten nyrkit heiluvat”, BBC:n radioselostaja Alistair Bruce-Ball selosti.

West Hamin manageri David Moyes kertoi ongelmien alkaneen, kun huligaanit hyökkäsivät pelaajien perheiden katsomonosaan.

"Moni pelaaja suuttui, kun he eivät päässeet katsomaan, ovatko heidän läheisensä kunnossa. Meidän pitää odottaa ja kysyä toimihenkilöiltä, mitä todella tapahtui. Voin kertoa vain sen, että pelaajat säntäsivät mukaan, koska kyse oli perhealueesta”, hän sanoi BBC:n mukaan.

Moyes sanoi olleensa huolissaan, sillä myös hänen perheensä oli samassa katsomonosassa.

AZ:n päävalmentaja Pascal Jansen muistutti myös edellisen viikon ikävistä tapahtumista.

”Se mitä viime viikolla tapahtui oli ikävää. Nyt sama tunne tuli tämän illan tapahtumista. Olen vähän häpeissäni, että se tapahtui meidän stadionillamme, mutta tunteet on pidettävä kurissa”, Jansen sanaili.

West Ham voitti ottelun 1–0 ja eteni Konferenssiliigan finaaliin yhteismaalein 3–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat