F1-sarja lahjoitti miljoona euroa katastrofi­alueelle – ”Meidän täytyy tehdä kaikkemme”

Ferrari ja F1-sarja ovat lahjoittaneet samansuuruiset miljoona-avustukset Emilia-Romagnan katastrofialueelle.

Palomiehet kuljettivat ruokaa ja vettä kumiveneillä veden saartamille ihmisille Lugon kunnassa Emilia-Romagnan alueella Italiassa.

F1-sarja lahjoittaa miljoona euroa Italian Emilia-Romagnan hallinnolle auttaakseen tulvista kärsinyttä aluetta. Aiemmin tällä viikolla Emilia-Romagnan gp-kilpailu Imolan radalla oli peruttava tulvien takia.

Emilia-Romagnasta kotoisin oleva F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domencali kuvaili tapahtumia tragediaksi.

”Yhteisöjä kohdannut tilanne on kauhea. Mutta tiedän, että ihmisten intohimo ja sitkeys kestää kriisissä”, Domencali sanoi F1-sarjan tiedotteessa.

”Meidän täytyy tehdä kaikkemme tukeaksemme heitä vaikeana aikana, ja siksi teemme lahjoituksen auttaaksemme avustustöissä.”

Päivää aiemmin Ferrari, jonka tehdas sijaitsee Emilia-Romagnassa, ilmoitti lahjoittavansa miljoona euroa avustuksena katastrofialueelle.

BBC:n mukaan F1-sarja antoi myös peruuntuneen kisan ruokia paikallisille avustusjärjestöille jaettavaksi apua tarvitseville.

Ravennan pormestarin Michele de Pascalen mukaan luonnonkatastrofi oli Italiassa pahin pitkään aikaan. De Pascale kuvaili tulvien aiheuttamien vahinkojen olevan katastrofaalisia ja että ne ovat maksaneet alueen ihmisille omaisuuksia, ja myös elämiä.

BBC:n tietojen mukaan tulvissa on kuollut ainakin kolmetoista ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat