Roope Hintzin tehot eivät riittäneet, Dallas taipui Vegasille jatko­erässä

Roope Hintz nousi ylhäiseen yksinäisyyteensä NHL:n pudotuspelien pistepörssin keulilla. Tärkein eli voitto jäi Dallasilta kuitenkin ottamatta.

Vegas Golden Knights ja Dallas Stars avasivat lännen konferenssifinaalit. Kuvassa laukomassa Roope Hintz.

Las Vegas

NHL:n itäisen konferenssin finaalit alkoivat perjantaiaamuna Suomen aikaa historian 6. pisimmällä maratonottelulla, kun Carolina ja Florida väänsivät lähes 140 minuuttia ennen kuin Matthew Tkachuk ratkaisi Panthersille.

Myös läntisen konferenssin loppuottelut alkoivat jatkoaikaottelulla.

Vegasissa jatkoaika paketoitiin paljon nopeammin, sillä sitä ehdittiin pelata vain 1.35, kun Golden Knights ratkaisi erikoisella maalilla. Voitto-osuman iski Brett Howden maalin takaa Jake Oettingerin varusteiden kautta.

Dallas on nyt hävinnyt kaikki kolme pudotuspelisarjojen avausottelua jatkoajalla.

Roope Hintz (1+2) nousi pudotuspelien pörssikärkeen 22 (10+12) tehopisteellään. Vegasille pudonneen Edmontonin Connor McDavid ehti tehdä 20 pistettä (8+12).

Vegas tuli ottelun alkuun vahvasti, mutta Dallasin Jake Oettinger jatkoi samalla tasolla kuin viime sarjan seiskapelissä Seattlea vastaan ja piti maalinsa puhtaana. Oettinger torjui heti ensimmäisessä erässä peräti 17 laukausta.

Stars sai kaksi ylivoimaa, joita se ei pystynyt hyödyntämään.

Maalihanat aukesivat kuitenkin erän lopulla ajassa 18.44. Onnikin oli Dallasin puolella, sillä kiekko pomppasi erikoisesti niin kutsutulla kenttämestarin erikoisella Vegasin puolustusalueen kulmasta. Reilly Smith ei saanut kiekkoa haltuunsa. Roope Hintz kiitti tästä ja löysi maalin edestä Jason Robertsonin, joka ohjasi vasta pudotuspelien kolmannen maalinsa.

Vegas vei toista erää ja sai maalihanan viimein auki ajassa 29.17. Zach Whitecloudin viivakuti kimposi päätylaudan kautta William Karlssonille. Oettinger ei ehtinyt enää mukaan, ja Karlsson tasasi tilanteen.

Paljon Hintziä vastaan peluutettu Karlsson laukoi kolmannen erän alussa Vegasin kahden maalin johtoon. Ruotsalainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, kun Hintz ei ehtinyt pyrkimäänsä kiekkoon, mutta Oettinger ei ollut maalissa parhaimmillaan.

Dallas vastasi alle kolmessa minuutissa, kun Hintz täräytti Joe Pavelskin levityksestä kiekon Adin Hillin vartioimaan maaliin.

Vegasin seuraavasta johtomaalista vastasi Teddy Blueger ajassa 49.20.

Hän pääsi naulaamaan 3–2:een helpohkosti, kun maalille ajanut Keegan Kolesar kaatui Miro Heiskasen ja Ryan Suterin käsittelyssä Oettingerin päälle, ja jenkkivahti oli voimaton.

Dallas tasoitti 1.59 ennen varsinaisen peliajan loppua. Ilman maalivahtia pelanneen Starsin kippari Jamie Benn hakkasi myllytyksen päätteeksi kiekon sisään lähietäisyydeltä. Hintz sai myös tähän maaliin tehopisteen.

Vegasilla oli kolmannessa erässä muutama erittäin vaarallinen vastahyökkäys, mutta pelin hallinta kääntyi takaa-ajoasemassa valtaosaksi olleelle Dallasille, joka vei laukaukset 16–8.

Laukaukset olivat varsinaisen peliajan jälkeen tasan 36–36.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat