Saku Koivu puuhaa Turun keskustaan jätti­areenaa – korostaa Helsingin merkitystä

Saku Koivu sanoo, että pääkaupunkiseudulle tarvittaisiin maan ykkösareena.

Saku Koivu on mukana Turun areenahankkeessa, jossa kaupunkiin pyritään saamaan uusi areena ratapihalle.

Tampere

Samalla kun Tampereella pelataan MM-kisoja toisena vuonna putkeen, toiveet saada Turkuun uusi keskusta-areena ovat heränneet.

Turun areenaa suunnitellaan kaupungin keskustaan ratapihalle. Hankkeen taustalta löytyvät peliyhtiö Supercellillä rikastuneet Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja sekä jääkiekko­legenda Saku Koivu.

Suunnitelmissa on areena, joka vetää jääkiekko-otteluissa 8900 katsojaa ja konserteissa 10 000.

Lue lisää: Supercell-miljonäärit ja Saku Koivu suunnittelevat satojen miljoonien jättihanketta Turun ytimeen

Lauantaina Jääkiekkoliiton Legendalounaalle osallistunut Koivu sanoo, että merkittävintä hankkeessa on olosuhteiden nykyaikaistaminen. Yksittäisessä jääkiekkopelissä Turkuhalli on Koivun mukaan edelleen toimiva.

"Kyse on tietynlaisesta hankaluudesta logistisesti sekä muunneltavuudesta pelistä konsertteihin ja taas takaisin peliin”; Koivu sanoo vuonna 1990 avautuneesta Turku-hallista.

Nykyaikainen areena mahdollistaisi Koivun mukaan nopeamman ja kustannustehokkaamman siirtymisen tapahtumasta toiseen.

Lisäksi sijainti olisi keskustan tuntumassa, siinä missä Turkuhalli on Artukaisissa kuuden kilometrin päässä keskustasta. Koivu sanoo keskustasijainnin olevan nykyaikaa.

”Jos seuraa Tamperetta, Nokia-areena on hyvä esimerkki vaikutuksesta koko kaupungille. Kaikkemme teemme. Olemme hyvässä vauhdissa. Kaupunki on hyvin tukena nyt.”

Koivu sanoo, että esimerkiksi Nokia-areenasta on pyritty ottamaan oppia. Jos muualta tulee kokemuksia asioista, jotka olisi voinut tehdä paremmin, tiedot pyritään huomioimaan.

Radan saamisessa rakennuskelpoiseksi menee Koivun mukaan 1,5–2 vuotta.

”Meillä kaikki kaavaprosessit on mennyt hienosti, toivottavasti saadaan ne maaliin. Suurin kysymysmerkki on rakentamisen hinta ja rahoituksen järjestäminen. Vuonna 2025 voitaisiin päästä rakentamaan, jos kaikki menee maaliin”, Koivu sanoo.

Myös Helsingissä suljettuna oleva Helsinki-halli, eli entinen Hartwall-areena on Koivulle tuttu pelipaikka omalta peliuralta.

Suomen ykkösareena on tällä hetkellä Tampereella. Koivu toivoo, että Helsinkiin saataisiin mitat täyttävä areena käyttöön.

”Pääkaupungissa pitää olla ykkösareena. Jos ei ole, niin pidemmässä juoksussa se voi olla merkittävä tekijä kansainvälisten artistien saamisessa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat