Topi Raitanen ennätys­vauhdissa ulko­rata­kauden avauksessaan

Raitanen juoksi 1 500 metriä aikaan 3.38,47.

Topi Raitanen juoksi ulkoratakautensa avauskisassa 1 500 metrin ennätyksensä.

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen avasi ulkoratakautensa mainiolla tuloksella Saksan Karlsruhessa.

Raitanen juoksi 1 500 metrin kisassa uuden ennätyksensä 3.38,47 ja sijoittui seitsemänneksi. Ennätysparannus oli niukin mahdollinen eli sadasosan.

Kovavauhtisen kisan nopein oli Belgian Jochem Vermeulen ajalla 3.35,80.

”Oli hyvä aloittaa kausi ennätyksellä. Avauskisa on aina sellainen, ettei tiedä kuinka juoksu sujuu, vaikka treenit ovat menneet hyvin”, Raitanen sanoi Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Raitanen sanoi alkumatkan tuntuneen yllättävän helpolta. Hän kertoi olleensa passiivinen, koska jänikseltä oli tilattu niin kovaa vauhtia.

”Ajattelin olla hännillä ja kiristää tahtia viimeisellä kierroksella”, hän sanoi.

”Sitten kärjen vauhti vähän tippui, ja lopussa sain juosta toista ja kolmatta rataa, että pääsin jengistä ohi. Olin vähän liian takana siinä vaiheessa, mutta on aina hyvä juosta ennätys.”

Joonas Rinne oli B-erän kakkonen ajallaan 3.39,48. Santtu Heikkinen juoksi samassa erässä ennätyksensä 3.40,32 ja oli erän neljäs.

Raitanen ei vielä tiedä, kilpaileeko hän sileällä ”tonnivitosella” enää tänä kesänä. Kausi jatkuu kesäkuun alussa Bergenissä omassa lajissa eli 3 000 metrin estejuoksussa.

”Haen nousujohteista juoksua ja hyvää viimeistä tonnia. Se kisa valmistaa Pariisin Timanttiliigan ja Turun Paavo Nurmen kisojen estejuoksuihin, jossa haen sitten uutta ennätystäni.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat