Florida voitti taas Carolinan vieraissa: Barkovin kikka sai jopa Gretzkyn innostumaan

Aleksander Barkovin upea maali tasoitti tilanteen Raleigh’ssa. Panthers voitti jälleen jatkoajalla ja haki jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Aleksander Barkov iski kiekon Antti Raannan selän taakse.

Carolina Hurricanes ja Florida Panthers pelasivat idän finaaliavauksessa liki seitsemän täyttä erää ennen kuin Matthew Tkachuk ratkaisi voiton vierasjoukkue Floridalle.

Avausottelun kova kuorma ei näkynyt sarjan toisessa pelissä, jossa intensiteetti oli vielä kovempi. Myös toinen ottelu eteni jatkoajalle, joka päättyi kuitenkin pikatahtia.

Voiton vei jälleen Florida, joka pääsee kotiinsa Sunriseen 2–0-sarjajohdossa.

Jesperi Kotkaniemi istui jäähyaitiossa jouduttuaan koukkaamaan Josh Mahuraa. Florida sahasi kiekon pikatahtia maaliin – ja ratkaisijana oli jälleen Tkachuk.

Carolina dominoi ottelun alkua selvästi ja meni myös pikatahtia johtoon ajassa 1.43, kun Jalen Chatfield ohjasi Sebastian Ahon toimituksen sisään.

Molemmat joukkueet tekivät yhden maalin lisää avauserässä, mutta sekä Gustav Forslingin että Jack Druryn maaleja edelsi paitsio, jotka todettiin valmentajan haastolla.

Floridan tasoitusmaalin teki toisessa erässä Aleksander Barkov, joka pääsi nokikkain Antti Raannan kanssa ja kahvitti suomalaisveskarin. Barkov vei kiekon ensin jalkojensa väliin ennen kuin iski sen maaliin rystyltä.

Barkovin häikäisevästä maalista tuli pikatahtia viraalihitti. Esimerkiksi kaikkien aikojen jääkiekkoilija Wayne Gretzky kuvaili TNT:n studiossa Barkovin suoritusta yhdeksi hienoimmista, mitä hän on nähnyt NHL:n pudotuspeleissä.

Huippukevättä pelaava Sergei Bobrovski oli varsinaisen peliajan paras pelaaja ja torjui Floridan maalilla 35 kertaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat