Ruotsin päävalmentaja pillastui Tampereella – toimittaja sai kuulla kunniansa

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam ei pitänyt, kun SVT:n toimittaja tiedusteli syytä NHL-pelaaja William Nylanderin jäämiseen sivuun joukkueesta.

Toronton William Nylanderin saapumisesta MM-kisoihin on spekuloitu vilkkaasti mediassa.

Ruotsi voitti lauantaina Ranskan 4–0 Tampereen MM-kisoissa. Ottelun jälkeen ruotsalaismediaa puhutti päävalmentaja Sam Hallamin kuumentuminen tv-studiossa.

Lauantaina Pohjois-Amerikassa arvuuteltiin, että kovan saldon NHL:n runkosarjassa takonut William Nylander jättää MM-turnauksen väliin, koska hän ei halua viedä paikkaa keneltäkään muulta pelaajalta Tre Kronorissa. Eikä varsinkaan omalta veljeltään Alexander Nylanderilta, joka saattaisi joutua väistymään Williamin tieltä.

Päävalmentaja Hallam on ottanut linjan, jonka mukaan hän keskustelee vain MM-miehistöön kuuluvien pelaajien edesottamuksista eikä kommentoi muualla pelaavien asioita eikä näiden kanssa käytyjä keskusteluja. Hän on toivonut toimittajien ymmärtävän tämän lähtökohdan.

Mediaa kuitenkin kiinnostaa ison veden takaiset asiat, ja Nylanderin motiivi nousi esiin Ranska-ottelun jälkeisessä haastattelussa. Ruotsin tv:n toimittajaa Johan Kücükaslania kiinnosti, miksi Torontoa edustava Nylander ei ole saapunut Tampereelle vahvistamaan sinikeltaisia.

Kun valmentaja pitäytyi aikaisemmassa linjassaan, toimittaja esitti suoran kysymyksen. Kücükaslan kysyi Hallamilta, jäikö William Nylander tulematta Tampereelle sen takia, ettei hänelle löytynyt paikkaa joukkueessa. Kysymys sai Hallamin parahtamaan tuskaisena.

”Olemme valinneet linjamme. Sanasi ovat uskomattoman ylimielisiä”, Hallam sanoi Expressenin mukaan ja syytti toimittajaa arrogantiksi.

Valmentaja muistutti, että Nylander on maailmanluokan pelaaja.

”Kysymys on huonosti muotoiltu”, hän jatkoi toimittajan sättimistä.

Kun Kücükaslan yritti jatkaa aiheesta, Hallam katsoi häntä tylysti eikä halunnut puhua enempää.

SVT:n haastattelun jälkeen Hallam saapui kirjoittajien toimittajien tenttiin. Siellä Expressenin toimittaja jatkoi aiheesta. Hallam puolusti edelleen toimintatapaansa ja syytti mediaa turhasta spekuloinnista Nylander-kohussa.

Ruotsin turnaus jatkuu maanantaina Tanska-ottelulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat