Ruotsin NHL-kiekkoilijat järkyttyivät suomalaisesta ruoasta

Washingtonin Rasmus Sandin ja San Josen Fabian Zetterlund eivät lämmenneet maksalaatikolle.

Fabian Zetterlundin (oik.) mielestä maksalaatikko maistuu kissanruoalle.

Ruotsalaislehti Expressen päätti pyytää kahta Tre Kronorin pelaajaa maistelemaan suomalaisia elintarvikkeita kesken jääkiekon MM-kisojen Tampereella.

Washingtonin puolustaja Rasmus Sandin ja San Josen hyökkääjä Fabian Zetterlund saivat maisteltavakseen kisakaupungin kunniaksi mustaa makkaraa, riisipiirakkaa munavoilla ja ilman, ruisleipää sekä jälkiruokatyyppisiä dominokeksejä, lakritsia ja kahta eri suklaata.

Kaksikko osoittautui makean ystäviksi, sillä testin ykkössijan nappasi Fazerin sininen, joka sai kummaltakin pelaajalta täydet viisi pistettä. Elintarvikemaistelun kakkossijan nappasi Dumle-suklaapatukka ennen Domino-keksiä.

Suolaisesta naposteltavasta tylyimmän tuomion sai maksalaatikko. Sandinin ja Zetterlundin pokka ei pitänyt, kun he tarkastelivat maksalootan alumiinipakkausta. Sisältökään ei näyttänyt houkuttelevalta.

”Minun olisi pitänyt ottaa kissa mukaan”, Zetterlund sanoi hymy huulillaan.

Hymy hyytyi Zetterlundin maistettua maksalaatikkoa.

”Tämähän on kissanruokaa”, hän huudahti.

Vieressä Sandin ei vaikuttanut innokkaalta maistamaan suomalaisten suosikkiruokaa, mutta kaivoi lopulta haarukallaan pienen otoksen purkista. Maistelu ei päättynyt iloisesti Sandinin puhaltaessa miniannoksensa lautaselle.

Mikäli toimittaja olisi hankkinut kaupasta myös puolukkahilloa, maksalaatikko olisi saattanut saada paremman arvosanan.

Myöskään mustamakkara ei kutkuttanut ruotsalaisten kiekkovirtuoosien makuhermoja. Sandinin mukaan se maistui papumakkaralta ja Zetterlund arveli tuotetta maasta poimituksi.

Yhdeksän minuuttia kestäneen maistelun aikana toimittaja tiedusteli pelaajien lempiruokaa ottelupäivänä. Zetterlund sanoi nauttivansa yleensä pestopastaa kanan kera, ja myös Sandin kertoi suosivansa kanapastaa.

Lopuksi toimittaja järjesti kaksikolle ”maaottelun” kysymällä kumpi on parempi suklaa: Fazerin sininen vai Maraboun maitosuklaa. Zetterlund liputti Fazerin puolesta ja Sandin yhtyi näkemykseen.

Rasmus Sandin ei lämmennyt mustallemakkaralle. Pirkanmaalaiselle Marko Anttilalle se maistunee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat