HJK otti pitkän juna­matkan jälkeen hämmästyttävän murska­voiton mestari­suosikista

HJK nousi Kansallisessa liigassa jaetulle kärkipaikalle kukistamalla KuPSin vieraskentällä hurjin 4–0-lukemin.

Jalkapallon Kansallisen liigan hallitseva mestari ja alkaneen kaudenkin suuri voittajasuosikki Kuopion Palloseura jäi sunnuntaina kärkiottelussa täysin Helsingin Jalkapalloklubin jyrän alle.

KuPS oli voittanut kaikki viisi ensimmäistä otteluaan, ja päästettyjä maaleja oli yhteensä vain neljä. Kauden ensimmäisessä tappiossa tuo määrä tuplaantui: HJK haki Kuopiosta murskavoiton maalein 4–0.

”Olen vähän huolissani siitä, että näytimme tänään laiskoilta”, KuPSin päävalmentaja Ollipekka Ojala sanoi pelin jälkeen Ylen haastattelussa.

”Totta kai olen pettynyt, mutta mitään jossiteltavaa ei ole. Hävisimme 0–4 kotona, mitä ei saisi tapahtua.”

HJK-pelaajista Helmi Raijas, Lotta Lindström, Ria Karjalainen ja Daniela Tolonen osuivat kukin kertaalleen. Lindström nousi kauden viidennellä maalillaan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

”Tunnelmat ovat ihan loistavat. Matkustimme tänne neljä tuntia junalla, ja otimme 4–0-voiton, en tiedä voisiko ne [tunnelmat] olla paljon paremmat”, Lindström riemuitsi Ylelle ennen pitkää paluumatkaa.

”Sanoisin koko pelin olleen meidän hallinnassamme. Lähdimme alusta asti ennakkoluulottomasti, ja jatkoimme sitä samaa koko 90 minuuttia.”

Peliä lyhyin syötöin avaamaan pyrkinyt KuPS oli hankaluuksissa eritoten HJK:n prässin kanssa. HJK:n toinen ja neljäs maali syntyivätkin suoraan korkealla tapahtuneista pallonriistoista.

”Aktiivinen prässi oli meidän aseemme. Saimme sillä KuPSin aseettomaksi”, Lindström totesi.

Voitolla HJK nousi tasapisteisiin KuPSin kanssa, mutta kuopiolaisten maaliero on edelleen parempi. Kärkikolmikon täydentää Åland United, joka on edellä mainitusta parista kolmen pisteen päässä.

Ahvenanmaalaiset voittivat sunnuntaina PK-35:n Helsingissä samoin 4–0-lukemin. Yhdeksäntenä eli toiseksi viimeisenä olevalla PK:lla on kuuden ottelun jälkeen vasta kaksi sarjapistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat