Real Madridin Vinicius Jr syyttää La Ligaa ja Espanjaa rasistisiksi

Real Madridin hyökkääjä Vinicius Junior on joutunut toistuvasti kuuntelemaan rasistisia solvauksia eri stadioneilla Espanjassa.

Real Madridin hyökkääjää Vinicius Junioria (vas.) rauhoittelivat hänen joukkuekaverinsa Thibaut Courtois (takana) ja Antonio Rüdiger (oik.).

| Päivitetty

Real Madridin brasilialainen hyökkääjä Vinicius Junior sanoi La Ligaa ja Espanjaa rasistisiksi sen jälkeen, kun hän joutui jälleen kerran kuuntelemaan rasistisia solvauksia. Tällä kertaa Valencian Mestalla-stadionilla, jossa Real Madrid taipui tappioon sunnuntaina.

Vinicius Junior kertoi fanien solvanneen häntä, mikä johti ottelun keskeyttämiseen kymmeneksi minuutiksi. Sen jälkeen Vinicius Junior joutui sanaharkkaan Valencian pelaajien kanssa, minkä seurauksena Vinicius Junior tuli ulosajetuksi ottelusta.

”Tämä ei ollut ensimmäinen, eikä toinen tai kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Sarja pitää sitä normaalina, liitto pitää sitä normaalina ja kilpailijat kannustavat siihen”, Vinicius Junior kirjoitti Twitterissä ottelun jälkeen.

”Sarja, joka kerran kuului Ronaldinholle, Ronaldolle, Cristiano Ronaldolle ja Lionel Messille kuuluu nyt rasisteille.”

Vinicius Juniorin mukaan rasismi on muuttanut hänen ja brasilialaisten käsitystä Espanjasta.

”Kaunis maa, joka toivotti minut tervetulleeksi ja jota rakastan, hyväksyi välittävänsä maailmalle kuvan itsestään rasistisena maana. Olen pahoillani niiden espanjalaisten puolesta, jotka ovat eri mieltä, mutta tänä päivänä Brasiliassa Espanja tunnetaan rasistien maana.”

”Olen vahva ja teen kaikkeni rasisteja vastaan, vaikka se vaatiikin paljon.”

La Liga pyytää kaikkia mahdollisia kuvamateriaaleja ottelusta tutkiakseen, mitä Mestalla-stadionilla tapahtui.

”Jos minkäänlaista viharikosta on tunnistettavissa, teemme tarvittavat oikeudelliset toimenpiteet”, La Liga sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas toivoi Vinicius Juniorilta enemmän apua. Tebas huomautti, että Vinicius Junior ei ollut saapunut liigan ja pelaajan tapaamisiin, joita pelaaja oli pyytänyt.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva osoitti tukensa pelaajalle ja vaati Kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifa estämään rasismin jalkapallossa.

’”Haluan ilmaista tukeni brasilialaiselle pelaajalle, köyhälle pojalle, joka menestyi elämässä ja josta mahdollisesti on tulossa yksi parhaimmista pelaajista maailmassa, ja varmasti paras Real Madridissa. Häntä vastaan hyökätään jokaisella stadionilla, jossa hän pelaa”, Lula da Silva sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Mielestäni on tärkeätä, että Fifa, Espanjan liiga ja liigat muissa maissa ryhtyvät toimeen, koska emme voi hyväksyä fasismin ja rasismin hallitsevan jalkapallostadioneilla.”

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti puhui myös tapauksesta sosiaalisessa mediassa.

”Tämä oli surullinen päivä Mestallalla, jossa ryhmä faneja näytti huonoimman puolen itsestään. On aika lopettaa puhuminen ja toimia voimakkaasti. Rasismille ei ole sijaa jalkapallossa tai yhteiskunnassa. Lopettakaa rasismi kaikkialla.”

Espanjan liiga on aiemmin nostanut haasteita Vinicius Juniorin kohtaamasta rasismista. Viimeisin tapaus oli oikeudessa Mallorcalla.

Real Madrid kertoi maanantaina tehneensä Espanjan syyttäjänviranomaisille ilmoituksen viharikoksesta Mestalla-stadionilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat