Golfvalmentajan huima hole-in-one villitsi PGA-mestaruus­turnauksessa

Brooks Koepka piti Hovlandin ja Schefflerin takanaan ja voitti viidennen major-turnauksensa.

Brooks Koepka pääsi nostamaan kolmannen kerran voittajana PGA-mestaruusturnauksen voittopokaalin.

| Päivitetty

33-vuotias Brooks Koepka juhli sunnuntaina kolmannen kerran PGA-mestaruusturnauksen voittoa.

Samalla hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut major-turnauksen sen jälkeen, kun on liittynyt Saudi-Arabian rahoittamalle golfin LIV-kiertueelle.

Viimeisellä kierroksella Brooks Koepka kukisti Viktor Hovlandin ja Scottie Schefflerin takaysin taistelussa, ja se varmisti hänen uransa viidennen major-turnausvoittonsa.

Viimeisellä kierroksella Koepka pelasi kolme alle parin tuloksen (67) ja käytti Oak Hillin kentällä kaikkiaan 271 (-9) lyöntiä neljällä kierroksella.

Koepkan mukaan sunnuntain voitto oli makein hänen uransa kolmesta voitosta PGA-mestaruusturnauksessa.

Maailmanlistalla yhdennellätoista sijalla oleva Norjan Hovland, joka jahtaa ensimmäistä major-voittoaan, ja yhdysvaltalainen Scheffler, maailmanlistan uusi ykkönen, jakoivat kakkossijan tuloksella 273.

Schefflerin mukaan hän pani kunnolla kampoihin kärkipään golfaajille turnauksessa.

”Mutta Brooks pelasi fantastista golfia tällä viikolla. Hän pelasi liian hyvin, jotta olisin voinut saada hänet kiinni.”

Kun Koepka käveli 18. reiällä tekemään ratkaisevat putit, buuasi osa yleisöstä. Se johtuu Koepkan taustasta LIV-kiertueella.

Häiriöstä huolimatta Koepka viimeisteli varmasti voittonsa, joka oli hänen ensimmäinen major-voittonsa sen jälkeen, kun parin vuoden takainen polvileikkaus piti hänet sivussa suurimman osan kahdesta viime kaudesta.

”Kuulen sitä [buuausta] kaiken aikaa. En välitä. Se kuuluu urheiluun. Pitää olla henkisesti kova.”

Kuntoutuksen ajatteleminen sai Koepkan tunteelliseksi, kun hän käveli pois viimeiseltä viheriöltä.

”Ajattelen sitä, missä olin kaksi vuotta sitten. Olen todella onnellinen nyt. Olen myös sanaton, mutta tämä on mahtavaa.”

Australian Cam Davis ja yhdysvaltalainen Kurt Kitayama jakoivat neljännen sijan tuloksella 277 toisen LIV-pelaajan, yhdysvaltalaisen Bryson DeChambeaun kanssa.

Nelinkertainen major-voittaja Rory McIllroy jakoi seitsemännen sijan itävaltalaisen Sepp Strakan kanssa tuloksella 278.

Turnauksen yllätyspelaajaksi noussut golfvalmentaja Michael Block teki 151 jaardia pitkällä viidennellätoista reiällä hole in onen rautaseiskallaan ja sai hurraukset kävellessään reiälle.

Se oli ensimmäinen golfvalmentajan tekemä holari PGA:ssa sitten vuoden 1999.

Block jakoi lopulta viidennentoista sijan tuloksella 281 ja sai paikan PGA:han ensi kaudeksi.

46-vuotias Block oli yksi kahdestakymmenestä pro-ohjaajasta, jotka osallistuivat PGA-mestaruusturnaukseen. Vuoden 2005 jälkeen yksikään tuon tason pelaaja ei ole onnistunut pelaamaan itseään neljänkymmenen parhaan joukkoon PGA-mestaruusturnauksessa. Block onnistui harvinaisessa tempussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat