Hätäleikkauksesta selvinnyt Emma Hayes oppi vaikeasta kaudesta: ”Elämä on yhtä tärkeää kuin jalka­pallo”

Chelsean mestarivalmentaja Emma Hayes priorisoi nykyään perhettään.

Chelsean päävalmentaja Emma Hayes käveli kentällä poikansa Harryn kanssa sunnuntain paikallisottelussa.

Englannin Superliigan Chelsean päävalmentaja Emma Hayes, 46, on kaiken kokenut ja lähes kaiken voittanut valmentaja, mutta tästä kaudesta tuli hänen uransa vaikein. Hayes kertoi BBC:n haastattelussa, miten vaikeudet ovat saaneet häntä arvostamaan tämän kauden saavutuksia muita enemmän.

Chelsea on yhden ottelun päässä Superliigan mestaruudesta, ja mestaruuden varmistamiseksi sille riittää sama tulos ottelusta viimeisellä kierroksella kuin minkä Manchester United ottaa.

Viisivuotiaan pojan äiti, Hayes joutui kesken kauden puoleksitoista kuukaudeksi sivuun hätätoimenpiteenä suoritetun kohdunpoiston takia.

”Meidän pitää hengittää, olla ihmisiä, eikä vain valmentajia ja pelaajia koko ajan – meidän pitää olla ihmisiä, eikö niin”, Hayes totesi.

”Ehkä siksi tämä on suosikkivuoteni jalkapallossa. Henkilökohtaiset terveysongelmani olivat vaikeita. Palasin töihin pian kohdunpoiston jälkeen, voi kuvitella millaista se oli.”

Haeys on voittanut viisi Superliigan mestaruutta ja kaikkiaan kolmetoista palkintoa sen jälkeen, kun hän siirtyi seuraan vuonna 2012. Voittamisesta on maksettava hintaa.

”Ei voi olla huippusuorittaja ilman, että työn ja yksityiselämän tasapaino kärsii.”

Hayesin mukaan työ ei ole hänellä enää ykkösprioriteetti vaan perhe.

Harry täytti viisi vuotta tällä viikolla. Ajattelen vain, että saa päästää tätä aikaa käsistäni ennen kuin on liian myöhäistä.”

”Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin Harryn lisäksi. Isäni ei ole voinut hyvin. Ajattelen, että elämä on yhtä tärkeää kuin jalkapallo. Laitan elämän nykyään etusijalle.”

Hayes lupasi pojalleen pyöräretkin ja jäätelön, jossa Chelsea voittaisi sunnuntaina Arsenalin.

”Se oli ainoa keino selvitä tästä viikonlopusta. Poikani on tärkein asia elämässäni, ja häntä ajattelen ennen muuta.”

2–0-voitto paikallisvastustajasta takasi sen, että Chelsea voi varmistaa viimeisenä ottelupäivänä neljännen perättäisen mestaruuden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat