Nokia-areenan jääfarssin syyksi paljastui yöllä tehty temppu

Nokia-areenan jää on puhuttanut tänä keväänä. Maanantaina jää oli karmeassa kunnossa.

Nokia-areenan jäässä on ollut ongelmia tänä keväänä.

Tampere

Ruotsin ja Tanskan maanantain aamuharjoitukset menivät pipariksi, kun Nokia-areenan jää lainehti ja oli kupruilla.

Tre Kronorin hyökkääjän Linus Johanssonin mukaan toiselle päätyviivalle oli esimerkiksi ilmestynyt railo.

”Se oli kuin Mount Everestin pienoismalli, sellainen töyssy. Meidän oli pantava kiekkoämpäreitä kuopan kohdalle, jotta huomaisimme sen”, Johansson kommentoi HockeyNewsille.

Nyt syy jääfarssille on paljastunut. Taustalla on sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jäälle tehty kirkastamistoimenpide. Jäätä kirkastettiin, jotta kaukalon sini- ja punaviivat sekä mainokset, kuten jättimäinen Skodan logo keskiympyrässä, näyttävät paremmalta televisiossa.

”Totta kai haluamme, että viivat ja kaikki näkyvät televisiossa todella hyvin”, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo Sanomille.

”Nyt jää on kunnossa.”

Hietasen mukaan Nokia-areenan jäälle tehtiin viime vuonna samanlainen toimenpide, mutta silloin ongelmia ei ollut.

”Nyt jää on ollut kovemmalla käytöllä. Viime vuonna tässä vaiheessa näin moni joukkue ei harjoitellut vaan jätti vuoroja väliin. Tänä vuonna jouduimme aloittamaan harjoitukset heti aamusta”, Hietanen sanoo.

”Sen takia jään kasvattaminen takaisin ei toiminut ihan niin nopeasti.”

Jäätä jouduttiin kasvattamaan takaisin, koska kirkastamistoimenpiteessä jäätä höylättiin ja siihen kaadettiin kuumaa vettä.

”En ole jääasiantuntija, mutta jäälle tapahtuu sakeutumista. Sen huomaa liigakaukaloissakin. Kauden alussa jäämainokset ovat kirkkaita, kun taas loppukaudesta niitä ei enää näekään niin hyvin”, Hietanen sanoo.

Nokia-areenan jää on tänä keväänä puhuttanut jo ennen sen kirkastamistakin.

Menikö viivojen ja mainosten näkyminen nyt pelaajien turvallisuuden ja jään kunnonkin eli urheilun edelle?

”No ei, kuten sanoin, niin totta kai haluamme, että viivat näkyvät selkeästi tv-katsojille ja että kaikki on hyvännäköistä”, Hietanen vastaa.

Hietasen mukaan kirkastamisoperaatio saatetaan tehdä kisojen aikana vielä uudestaan, jos tarve vaatii. Seuraavalla kerralla toimenpide kuitenkin tehdään tarvittaessa sellaisena päivänä, jolloin Nokia-areenassa ei ole pelejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat