Tähtivahti teki NHL-historiaa, Florida kaatoi taas Carolinan

Floridan käsittämätön voittokulku jatkuu. Carolina hallitsi jälleen, mutta Sergei Bobrovski torjui nollapelin ja 32 kertaa. Aleksander Barkovin peli jäi kesken jo avauserässä.

Sebastian Aho ei onnistunut saamaan kiekkoa Floridan maaliin ohi Sergei Bobrovskin.

Sunrise

Florida Panthers löi Carolina Hurricanesin kotiareenassaan 1–0 NHL:n välierissä ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–0.

Carolina vei laukaukset maalia kohti lukemin 32–17, mutta Panthersin maalivahti Sergei Bobrovski jatkoi vahvaa kevätvirettään torjumalla nollapelin.

Bobrovski on kolmessa konferenssifinaalissa torjunut 132 laukausta ja päästänyt kolme maalia. Torjuntojen määrä kolmeen ensimmäiseen peliin tässä vaiheessa on uusi NHL-ennätys.

Avauserän näkyvin pelaaja oli Carolinan Sebastian Aho, joka petasi paikkoja niin itselleen kuin Stefan Noesenillekin, jonka laukaus läpiajosta päätyi tuttuun paikkaan, Bobrovskin hanskaan.

Panthers yritti kuumentaa Ahoa Matthew Tkachukin johdolla. Sam Bennett puolestaan jyräsi Ahon voimalla Floridan maalin sisään.

Floridan Aleksander Barkov katosi jäältä pian Jack Druryn taklauksen jälkeen. Tilanne näytti varsin harmittomalta, mutta isäntien kapteeni poistui sen jälkeen pukuhuoneeseen eikä palannut jäälle. Syyksi ilmoitettiin alavartalovamma.

Eetu Luostarinen otti Barkovin paikan Anthony Duclairin ja Carter Verhaeghen sentterinä.

Molemmilla joukkueilla oli avauserässä yksi ylivoimatilaisuus. Carolina ei saanut pakkopeliään toimimaan lainkaan, Florida puolestaan loi omat parhaat maalipaikkansa ylivoimallaan.

Toisen erän alku oli Carolinan selvää hallintaa. Joukkoja johti jälleen Aho, jonka kaksi maalipaikkaa Bobrovski torjui kilvellään ja päällään.

Sergei Bobrovski torjui tämänkin Sebastian Ahon yrityksen.

Ahon tunteet kuumenivat erän puolivälin tuntumassa, kun Radko Gudas veti hänet kiekottomana nurin ja vei samalla suomalaistähden mailankin mukanaan.

Heti seuraavassa vaihdossa Carolinan Brady Skjei sai kaksiminuuttisen huitomisesta. Panthers hyödynsi ylivoiman nopeasti, kun Sam Reinhart pamautti kiekon maaliin Matthew Tkachukin syötöstä.

Aho ja Jordan Martinook huitoivat itsensä perättäisille jäähyille pian maalin jälkeen, mutta Carolina kesti alivoimansa.

Carolina ei päässyt ottelussa enää kertaakaan ylivoimalle avauserän jälkeen.

Peliä viidellä viittä vastaan selvästi hallinneen Carolinan Brett Pesce ampui kolmannen erän alussa tolppaan Jesperi Kotkaniemen syötöstä.

Sitä lähemmäs maalia Carolina ei päässyt.

Sarja on ensi kerran katkolla Floridalle torstain vastaisena yönä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat