Carolinan tuska tiivistyy Jesperi Kotkaniemen raivoamiseen

Pomputkaan eivät ole olleet Carolinan puolella, kun kevään sensaatiojoukkue Florida jyskyttää kohti NHL-finaaleja.

Florida Panthers ja Sergei Bobrovski pysäyttivät Carolinan ja Sebastian Ahon.

Sunrise

Carolina Hurricanesin tuska tiivistyy parin sekunnin videoklippiin.

Canesin keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi paiskoi mailaansa matkalla pukukoppiin. Takana kävellyt joukkuekaveri Jack Drury suojautui pelikaverinsa raivareilta.

Kotkaniemen reaktio on helppo ymmärtää.

Hurricanes on ollut 5–5-pelissä hallitsevampi osapuoli ottelusarjassa Florida Panthersia vastaan.

Varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa Carolina voitti Floridassa laukaukset maalia kohti tasakentällisin 32–10 ja yhteensä 32–17, mutta Panthers otti jälleen voiton – nyt numeroin 1–0 ja meni sarjassa jo 3–0-johtoon.

Väsyneet kiekkokliseet tarvittavista pompuista ovat totisinta totta. Carolinan tehottomuus on ollut käsittämätöntä – ja Sergei Bobrovskin hirmuvire Floridan maalilla ällistyttävä. Venäläistorjuja pelaa yhtä kaikkien aikojen pudotuspelikeväistä.

Sebastian Aho oli Carolinan hahmo. Kovalla raivolla peliin tullut Aho oli Carolinan näkyvin pelaaja, pääsi maalipaikkoihin ja petasi niitä joukkuekavereilleen.

Nolla pysyi taululla.

”Sarjan paras peli meiltä, mutta se ei riittänyt”, Aho huokasi ottelun jälkeen.

Sebastian Aho ei onnistunut ohittamaan Sergei Bobrovskia.

Paras paikka oli toisen erän alkupuolella, kun Bobrovski venyi kilpitorjuntaan.

”Yleensä nuo menevät sisään. Tällä kertaa ei mennyt.”

Carolinalla ei jäänyt juuri muussa parannettavaa kuin tehokkuudessa.

Ahosta paistoi raskas turhautuminen, mutta hän jaksoi vielä valaa toivoa synkässä tilanteessa.

”Usko täytyy säilyttää. Ei olisi ollut mikään vääryys, että olisimme voittaneet kaikki pelit. Toki meidän pitää ansaita ne pienet pomput”, Aho sanoi IS:lle.

”Meidän peli kyllä kantaa. Saamme tarpeeksi paikkoja ja mielestäni hallitsimme tänään peliä aika mielin määrin, varsinkin jälkimmäisen puoliskon. Täytyy vain löytää keinot maalintekoon.”

Hurricanes sai vain yhden ylivoiman. Florida sai niitä neljä. Jäähyjen tasapaino jätti Carolinan näkökulmasta pelitapahtumiin nähden jossiteltavaa, ja tätä myös päävalmentaja Rod Brind’Amour ihmetteli lehdistötilaisuudessaan.

Brind’Amour oli erityisen kummastunut viime minuuttien tapahtumista. Sam Reinhart huitoi Shayne Gostisbehereä naamaan. Florida laukoi perään kiekon tyhjään maaliin. Osumaa ei hyväksytty, mutta Reinhartiakaan ei käskytetty jäähyaitioon.

”Mielestäni meidän olisi näilläkin paikoilla pitänyt voittaa tämä peli. Yksi ylivoima... En mä oikein tiedä. Ei ole valittamista niiden suhteen”, Aho sanoi.

On mainittava, että Carolinan ainoa ylivoima oli todella heikko. Florida piti vieraat ilman laukaustakaan.

Kevään sitkeä sensaatiojoukkue on ajanut Carolinan kuilun partaalle.

0–3-tappioasemasta nousu on tunnetusti liki mahdottomuus. Hurricanesin on nyt pakko voittaa neljä ottelua putkeen.

Toivoa se voi hakea aiempien pelien kuvasta. Jos maaleja alkaa viimein tulla, Carolina voi vielä päästä positiiviseen kierteeseen.

”Meillä on selkä seinää vasten emmekä voi hävitä enää peliäkään, tai se on sitten siinä. Kaikki näkevät ja tuntevat, varmaan vastustajakin ymmärtää, että nämä ovat olleet tiukkoja pelejä.”

”Uskomme siihen, että momentum vaihtuu vielä. Emme mieti muuta kuin seuraavaa peliä. Siitä voitto ja sitten katsotaan mitä tapahtuu”, Aho linjasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat