Brasilian presidentti vaatii toimia – Vinicius Juniorin herjaajia epäillään viha­rikoksesta

Syyttäjä on aloittanut tutkimukset Espanjan liigan Valencia-Real Madrid-ottelun rasistisista solvauksista.

Vinicius Junior on joutunut toistuvasti rasististen solvausten kohteeksi.

Syyttäjä selvittää Real Madridin ja Valencian välisen Espanjan liigan ottelun rasistisia solvauksia mahdollisena viharikoksena. Valencian kannattajat solvasivat Real Madridin brasilialaispelaajaa Vinicius Junioria apinaksi, ja syyttäjänvirasto Valenciassa on ryhtynyt tutkimaan sunnuntain ottelun tapahtumia.

Erotuomari keskeytti rasistisen huutelun takia Valencian 1–0-kotivoittoon päättyneen ottelun useiksi minuuteiksi ottelun toisella puoliajalla.

Brasilia jätti maanantaina ottelun tapahtumista nootin Espanjan Brasilian-suurlähettiläälle. Brasilia aikoo myös tehdä tapauksesta ilmoituksen Espanjan viranomaisille.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva kommentoi tapausta G7-maiden kokouksessa Hiroshimassa.

”Pelaajaa vastaan hyökättiin. Häntä kutsuttiin apinaksi. Liigan täytyy ryhtyä tapauksessa vakaviin toimenpiteisiin”, Lula da Silva vaati.

Vinicius on joutunut rasististen loukkausten kohteeksi toistuvasti kuluvan kauden aikana. Atlético Madridin kannattajat muun muassa ripustivat häntä esittäneen nuken siltaan hirtettynä.

Espanjan hallituksen urheiluneuvosto pyrkii selvittämään Valencian tapahtumia videoaineiston perusteella. Aiemmin vastaavasta rasistisesta käytöksestä on seurannut Espanjassa vuoden sulku stadiontapahtumista ja 4 000 euron sakko.

Real Madrid on vaatinut Espanjan liigalta ankarampia toimia rasismin kitkemiseksi.

”Espanjan liigalla on vakava ongelma, eikä se ole Vinicius. Hän on ainoastaan uhrin asemassa tässä”, Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti korosti ottelun jälkeen.

”Vastaavaa on tapahtunut tässä liigassa aiemminkin, eikä tätä voi hyväksyä.”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sallii muun muassa ottelun keskeytyksen rasistisen huutelun perusteella.

”Viniciuksella on Fifan täysi tuki”, puheenjohtaja Gianni Infantino kommentoi Valencian tapahtumia tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat