Pep Guardiola kaipaa nopeaa päätöstä talous­syytteistä – seuraa hiertää Arsenal-fanin rooli

Pep Guardiolan mielestä päätös taloussyytteistä voitaisiin tehdä pikaisella aikataululla.

Pep Guardiola pääsi jälleen poseeraamaan Valioliigan pokaalin kanssa. Tavoitteina on vielä kaksi muutakin pokaalia.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haluaa nopeaa päätöstä seuraan kohdistuvista taloussyytteistä, kertoo BBC.

Viime helmikuussa Englannin valioliiga julkaisi syytteet liigan talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Syytekohtia on kaikkiaan 115. Lisäksi Manchester Cityä syytetään siitä, että seura ei ole suostunut yhteistyöhön tutkimusten alettua jo joulukuussa 2018.

City sai jo vuonna 2020 Euroopan jalkapalloliitolta (Uefa) sen talouden sääntöjen rikkomisesta kahden vuoden hyllytyksen euro-otteluista, mutta Urheilun välitystuomioistuin (Cas) perui päätöksen ja lätkäisi seuralle kymmenen miljoonan euron sakot.

Manchester City on ”virallisesti” ilmaissut olevansa tyytyväinen Valioliigan käsittelyyn, mutta mediatietojen mukaan City on ryhtynyt oikeustoimiin syytöksistä ja erityisesti siitä, että syytöksiä selvittämään valittavan kolmihenkisen komission valitsee urheiluasioihin perehtynyt juristi Murray Rosen.

Cityä hiertää se, että Rosenilla on Arsenalin kausikortti. City kamppaili tällä kaudella Valioliigan mestaruudesta juuri Arsenalin kanssa.

Guardiola totesi tiistaina, että ”toivottavasti heillä [komissiolla] ei ole liian kiire ja että he päättävät parhaalla tavalla kuunnellen molempia osapuolia”.

Guardiolan mukaan hänellä ei ole mitään epäilyksiä Cityn rehellisyydestä.

”Joten ei odoteta kahta vuotta. Miksi ei tehdä nopeammin? Istutaan alas juristien kanssa 24 tunnin sisällä. Tehdään se niin nopeasti kuin mahdollista kaikkien eduksi.”

BBC:n mukaan Cityn johtoporras ei odottanut Guardiolan puhuvan aiheesta tiistaina. Lisäksi tapaus on niin monimutkainen, että sille on mahdotonta asettaa tarkkaa aikataulua.

Guardiolan nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2025 asti eikä hän omien sanojensa mukaan ole lähdössä Abu Dhabin kuninkaalliseen perheeseen kuuluvan sheikki Mansourin omistamasta seurasta, kun syytteiden kohtalo on ratkaisematta.

Manchester City on jo varmistanut Valioliigan mestaruuden. Joukkue tavoittelee triplaa: myös Englannin cupin ja Mestarien liigan voittoa. Guardiola ei ole Cityssä onnistunut voittamaan Mestarien liigaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat