Salibandyliitto sai tuplapotin – miesten ja naisten MM-kisat jätti­areenoille

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan vuonna 2026 Tampereella ja naisten MM-kisat vuonna 2027 Turussa.

Sami Johansson, Tatu Väänänen ja Eemeli Salin juhlivat maalia Helsingin Hartwall-areenalla pelatussa MM-turnauksessa vuonna 2021. Suomen saldona oli lopulta hopeamitalit.

Suomen salibandyliitto järjestää aikuisten MM-kisat peräkkäisinä vuosina.

Kansainvälinen salibandyliitto IFF myönsi Suomen järjestettäväksi miesten MM-kisat Tampereella joulukuussa 2026 ja naisten MM-kisat Turussa joulukuussa 2027.

”Todella mahtavaa, että molemmat hakemuksemme menestyivät täydellisesti. On harvinaista herkkua päästä tarjoamaan suomalaiselle urheiluväellä aikuisten arvokisat peräkkäisinä vuosina kotimaassa”, Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori sanoo.

Suomi sai miesten MM-kisat etuajassa. Suomi järjesti koronaepidemian takia vuodella siirtyneen MM-turnauksen Hartwall-areenalla vuonna 2021, kun normaalisti kisasykli on 8–10 vuotta.

Naisten MM-kisat Suomi on järjestänyt viimeksi vuonna 2015 Tampereen Hakametsässä.

Miesten MM-kisojen peliareenoina toimii alkulohkoissa Hakametsän jäähalli sekä Hakametsän uusi palloiluhalli tai Kaupin urheiluhalli. Ratkaisupelit pelataan 13 000 katsojaa vetävällä Nokia-areenalla.

Naisten MM-kisat pelataan 12 000 katsomopaikan Gatorade-areenalla ja Kupittaan palloiluhallissa.

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kiittää Tampereen ja Turun päättäjiä.

”Kaupungit osoittivat suurta halukkuutta isännöidä ja emännöidä MM-tapahtumia. MM-kisat rakentuvat vahvasti pääareenan ympärille ja kummassakin kaupungissa MM-ottelut päästään pelaamaan isoilla areenoilla ja kaikin puolin huippuolosuhteissa.”

Lisäksi Suomi on saanut jo aiemmin järjestettäväkseen 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat Lahdessa vuonna 2024. Pääkaupunkiseudulla salibandyn arvokisoja ei lähivuosina nähdä.

Suomi ja Helsinki on isännöinyt miesten MM-kisat vuosina 2002, 2010 ja 2021.

Historian ensimmäinen naisten salibandyn MM-turnaus järjestettiin vuonna 1997 Ahvenanmaalla ja Tampereen Hakametsässä pelattiin MM-mitaleista vuonna 2015.

MM-kisoilla on ollut suuri merkitys Salibandyliiton taloudelle ja näkyvyydelle. Miesten MM-kisojen tuotto on ollut aiempina vuosina satojatuhansia euroja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat