FC Barcelonan pelaajat kiittävät videolla venäläisiä kannattajiaan

FC Barcelonan tähtien elettä ei katsottu hyvällä Ukrainassa.

Alejandro Balden (toinen vasemmalla) videotervehdyksestä nousi kohu.

Espanjan jalkapallomestaruutta juhlineet FC Barcelonan pelaajat kiittivät seuran venäläisiä kannattajia.

”Lähetän terveiset kaikille Barcelonan venäläisille kannattajille, näemme pian”, 19-vuotias laitapuolustaja Alejandro Balde sanoi videolla ja näytti peukkua perään.

”Monet kiitokset venäläisille kannattajillemme tuesta ja kannustuksesta”, pitkään Barcelonassa pelannut Sergi Roberto, 31, puolestaan kiitteli.

FC Barcelonan tähtien videoterveisistä uutisoi muun muassa norjalainen VG.

Ukrainassa, jossa Venäjä on sotinut viime vuoden helmikuusta lähtien, Barcelonan tähtien miehittäjälle suuntaamaa videotervehdystä katsottiin karsaasti.

Ukrainan suurin jalkapalloseura Shakhtar Donetsk julkaisi tiedotteen, jossa sen toimitusjohtaja Serhii Palkin antoi tulikivenkatkuisia kommentteja Katalonian suuntaan.

Palkin ilmaisi Shakhtarin olevan raivoissaan Balden ja Roberton viesteistä Venäjälle ja muistutti verisen sodan riehuvan jo toista vuotta.

Shakhtarin nokkamies ihmetteli Barcelonan viestejä etenkin sen takia, että Puolan maajoukkueen kapteeni, toistuvasti tukeaan Ukrainalle ilmaissut Robert Lewandowski pelaa Barcelonassa.

”Ja sitten näemme Barcelonan pelaajien osoittavan kiitollisuutta venäläisille. Mielestämme tätä ei voi suvaita, kyse on yksinkertaisesti moraalittomasta teosta. Yksikään voitto jalkapallokentällä ei ole arvokkaampi kuin lapsen henki, eikä mikään rahamäärä jalkapallossa korvaa tuhottuja kaupunkeja ja ihmisten elämiä”, Palkin sanoi.

Hän toivoi Barcelonan ymmärtävän, että tässä maailman ajassa tukea venäläisille ei voi hyväksyä.

”Odotamme, että seura myöntää virheensä ja välttää vastaavanlaisia tilanteita tulevaisuudessa.”

Päivä ennen tiedotteen julkaisemista Shakhtar jakoi puhuttelevan kuvasarjan sodassa loukkaantuneista sotilaista sekä Baldesta ja Robertosta.

Shakhtar on voittanut viimeisen kymmenen vuoden aikana seitsemän liigamestaruutta.

Seura joutui pakenemaan kotikonnuiltaan jo vuonna 2014, kun sota Itä-Ukrainassa alkoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat