Tšekin valmentaja Kari Jalonen kehuu Kanadaa ja varoittaa Leijonia: ”Ovat koko ajan parantaneet”

Tšekin päävalmentaja saapui Tampereelle joukkueensa kanssa keskiviikkona.

Kari Jalonen (edessä) veti Tšekin harjoituksia Nokia-areenassa keskiviikkona.

Tampere

Tšekin jääkiekko­maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalosen näkemykset kiinnostivat mediaa keskiviikkona Nokia-areenan haastattelualueella. Ensin Jalonen puhui tšekkimedian kanssa englanniksi liki kymmenen minuuttia ja sen jälkeen suomalaismedialle toisen mokoman. Välissä Jalonen piipahti antamassa kommenttinsa televisiolle.

Suomessa käynnistä Jalosella oli kulunut jo hyvä tovi. Edellisen kerran hän kävi maassa joulun maissa muutaman päivän ajan ennen lähtöään nuorten MM-kisoihin.

”Mukava tulla Suomeen. Kyllä tässä hyvät fiilikset on. Ensimmäinen tavoite oli päästä Riiasta tänne, ja nyt ollaan täällä. Nyt otetaan toinen tavoite ottaa voitto.”

Jalonen saapui joukkueensa kanssa Tampereelle jo puolivälieriin, kun lohkosijoitus Riiassa oli neljäs. Torstaina Jalonen luotsaa Tšekin iltapäiväotteluun Yhdysvaltoja vastaan.

Iltapelissä Suomi kohtaa Kanadan, joka on Jaloselle tuttu Riian alkulohkosta. Tšekki ja Kanada kohtasivat tiistai-iltana lohkon päätöskierroksella ottelussa, joka ratkaisi Suomen vastustajan. Kanada voitti ja sai lohkossaan kolmanneksi sijoittuneen Suomen vastaansa.

Vaahteranlehtipaitojen otteet olivat Jalosen mielestä vakuuttavia.

”He olivat hyviä eilen. Ovat koko ajan parantaneet peliä”, Jalonen sanoi.

Myös Suomen leiristä on korostettu samaa omien otteiden parantumista pitkin turnausta. Jalosen mukaan Kanadan puolustuspeli oli heitä vastaan pelatussa ottelussa erityisen hyvää.

”He ovat pelanneet yllättävän hyvin puolustuspeliä. Eilen meillä oli kaksi erää tosi paljon vaikeuksia heidän puolustuspelinsä kanssa. Toisessa erässä saimme otetta ja olimme parempia hyökkäyspelissämme. Töitä täytyy tehdä”, Jalonen sanoi.

Torstain pelien jälkeen kaksi Riiassa voittanutta joukkuettakin siirtyy Tampereelle. Välierät pelataan Nokia-areenassa lauantaina. Kisat päättyvät sunnuntaina, kun vuorossa on loppuottelu ja pronssiottelu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat