Vuosaaren ratsastus­kouluhanke vedettiin esityslistalta – ”Lähiluonto on tärkeä asia”

Esittelijä veti pois esityslistalta Mustavuoreen suunnitellun ratsastustallihankkeen.

Vuosaaren Mustavuoressa on vuodelta 2002 kaava, joka sallisi alueelle rakentamisen virkistys- ja urheilupalveluja varten.

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa Vuosaaren ratsastuskouluhanke vedettiin pois esityslistalta tiistaina. Asian esittelijä, liikuntajohtaja Tarja Loikkanen veti asian esityslistalta ennen kuin keskustelu asiasta oli julistettu päättyneeksi.

Esityksessä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta olisi esittänyt kaupunginhallitukselle, että Helsingin Hevosurheilukeskus Oy:lle olisi varattu kolmen hehtaarin suuruinen alue ratsastuskoululiiketoiminnan suunnittelua varten toukokuun 2024 loppuun saakka.

Esityksessä korostettiin, että ratsastuskoulutoiminta olisi erittäin kannatettavaa avoimen ratsastustoiminnan ja sijainnin vuoksi, mutta samalla esityksessä korostettiin myös alueen haasteellisuutta. Esityksen mukaan alueella tulisi huomioida Mustavuoren metsän luontoarvot.

Lautakunnan jäsen Shawn Huff (vihr) oli tyytyväinen esityksen poisvetoon. Hänen mukaansa Mustavuoressa ollaan saman ongelman äärellä kuin kiistellyllä Myllypuron Matokallion alueella. Kummassakin ovat luontoarvot ja liikunta vastakkain. Huff ei ollut itse paikalla lautakunnan kokouksessa, jossa oli sovitusti paikalla varajäsen.

”Olen ylpeä siitä, että kaupunki yrittää löytää hyvää ratkaisua. Mustavuoressa näyttäisi olevan tilaa tallille, mutta pitäisi löytää sieltä parempi paikka kuin tämä vanhan kaavan osoittama paikka”, Huff sanoi keskiviikkona.

”Helsinkiläiset ovat osoittaneet sen, että lähiluonto on heille tärkeä asia. Päätöksenteossa pitää löytää sellaisia ratkaisuja, ettei heikennetä luontoarvoja.”

Mustavuoren kaava on vuodelta 2002, ja alue on kaavassa merkitty urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat