The Guardian: Pariisissa on raivostuttu Ranskan hallituksen halusta häätää kodittomat

Ranskan hallituksen suunnitelma siirtää kodittomat ja turvapaikanhakijat olympialaisten tieltä on herättänyt arvostelua sekä Pariisissa että pikkukunnissa, joihin ihmisiä haluttaisiin siirtää.

Koditon mies Pariisissa lokakuussa 2021.

Olympialaisten isäntämaat ovat aina halunneet kiillottaa julkisuuskuvaansa, eikä siihen kuvaan sovi kodittomat. Ensi kesäolympialaisten isäntämaa ei ole poikkeus tässä olympialaisten kiusallisessa perinteessä.

Ranskan hallituksen halu saada kodittomat ja turvapaikanhakijat pois Pariisista ennen olympialaisia on herättänyt kiukkua Pariisissa ja hyväntekeväisyysjärjestöissä, kertoo The Guardian -lehti.

Ranskan hallituksen suunnitelman mukaan vapaaehtoisesti Pariisista lähtevät kodittomat majoitettaisiin kolmeksi viikoksi väliaikaisiin vastaanottokeskuksiin ennen kuin heidät sijoitettaisiin samalla alueella majoituksiin, jotka vastaisivat heidän tarpeitaan.

Ranskan Bretagnessa 18 000 asukkaan Bruzin kaupunkiin on suunniteltu yhtä väliaikaista vastaanottokeskusta. Sen pitäisi ottaa vastaan 50 ihmistä joka kolmas viikko syyskuusta lähtien.

Bruzin pomestari Philippe Salmon oli keskuksen perustamista vastaan. Hänen mukaansa keskusta oli kaavailtu epäkelpoihin olosuhteisiin. Keskukselle kaavailtua aluetta on kuvailtu jättömaaksi junaradan varrella.

”Maa on raskasmetallien ja öljyn saastuttama. Näihin olosuhteisiin ei pitäisi majoittaa ihmisiä”, Salmon sanoi.

Ranskalaisen radiokanavan haastattelussa pormestari kertoi, että paikallisia poliitikoita ollut konsultoitu suunnitelmista.

Pariisin pormestari Anne Hidalgo vakuutti, että ketään ei häädettäisi Pariisista.

”Ketään ei pakoteta lähtemään, eikä kenenkään ole pakko mennä toiselle puolelle Ranskaa”, Hidalgo sanoi.

”Olen vihainen siitä, että tätä suunnitelmaa työnnetään kaupungin syliin. Se ei ole meidän velvollisuutemme. Olemme jo tehneet enemmän kuin osamme, kun olemme etsineet kiireellistä majoitusta haavoittuvaisessa asemassa oleville. Joka viikko sijoitamme perheitä koteihin.”

Hidalgon mukaan ongelmalla ei ole mitään tekemistä olympialaisten kanssa. Hän sanoi pyytäneensä vuosien ajan laatimaan suunnitelmaa ongelman ratkaisemiseksi.

Kaupungintalon mukaan Pariisin alueella 150 000 ihmistä majoittuu tilapäisissä majoituksissa ja arviolta 3 000 ihmistä on kodittomana kaduilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat