Reetta Hurske juoksi huippuajan – ”Yllättävän hyvä”

Hurske kisasi 100 metrin aidoissa Italiassa.

Reetta Hurske kilpaili yleisurheilun MM-kisoissa kesällä 2022.

Tamperelainen Reetta Hurske juoksi 100 metrin aidoissa huipputuloksen 12,80 Italian Savonassa. Hurskeen ennätys on 12,78. Keskiviikon tulos oli hänen uransa toiseksi paras.

Juoksussa oli myötätuulta 2 metriä sekunnissa. Hurske voitti kilpailun kisaennätyksellä. Toiseksi tullut Mette Graversgaard juoksi Tanskan ennätyksen 12,83 ja tarjosi suomalaiselle kovan vastuksen.

”Yllättävän hyvä aika, vaikka juoksu oli vähän koikkelehtimista. Olen tyytyväinen myös siihen, että tuli heti hyvä aika, vaikka nyt ei ollut kuin yksi juoksu”, Hurske kommentoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Hurskeen mukaan vartalossa tuntui vielä treenien tuoma rasitus, joka todennäköisesti vaivaa vielä seuraavissakin kisoissa.

”Nyt on treenattu, että kesäkuussa jaksaa juosta hyvin. Silloin on kisojen osalta aikaa tiukkaa, eikä ehdi paljon treenata. Juoksussa oli hyvä meininki, vaikka oli vähän väsynyt jalka”, Hurske kertoi Sulin verkkosivuilla.

Italian kilpailu oli Hurskeen ulkoratakauden toinen. Sisäratojen Euroopan mestari oli herkkänä jo Timanttiliigan kauden avauksessa Qatarissa toukokuun alussa, mutta tuolloin pieni kolhu aitaan vei mahdollisuuden absoluuttiseen huippuaikaan. Siihen nähden Dohan 12,92 oli kova noteeraus.

”Pidin Dohan jälkeen viikon verran taukoa kaikesta iskuttavasta harjoittelusta ja kävin tarkistuttamassa toisen pohkeen, ettei siellä ollut mitään rikki, mutta se oli vain ylirasitusta treenistä leirin jäljiltä. Sen jälkeen olen treenannut hyvin. Pohkeesta uupuu vielä vähän hermotusta, mutta mitään kipuja ei ole”, Hurske sanoi.

Hän paljasti keskiviikkona Instagramissa, että Timanttiliigassa tulee uusia mahdollisuuksia. Pikakiituri juoksee 30. kesäkuuta Lausannen ja 2. heinäkuuta Tukholman osakilpailussa.

Suomen ennätystä kiivaasti jahtaava Hurske pinkoo kotimaassa ainakin Jyväskylän GP-kisassa, Paavo Nurmen kisoissa ja Kuortaneella kesäkuussa.

100 metrin aitajuoksun SE on yhä Annimari Kortteen 12,72 kesältä 2019, jolta on myös Hursken ennätys. Vaikuttaisi siltä, että parin vaisumman kauden jälkeen Suomessa saadaan jälleen nauttia kuumasta pika-aitakesästä. Loukkaantumisista kärsinyt Korte, 35, avasi nimittäin kautensa väkevästi Jyväskylässä torstaina juoksemalla 12,88.

Samassa Harjun kisassa nähtiin myös toinen vammoista kärsinyt aitatähti, Nooralotta Neziri, joka pysäytti kellot aikaan 13,04. Kun Lotta Haralakin on palaamassa täysissä voimissa radalle, asetelma ei juuri herkullisempi voisi olla.

Yleisurheilukauden päätavoite on tietenkin Budapestin MM-kilpailut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat