Eremenko oli Hongan pelin dynamo, mutta KTP vei pisteet Tapiolasta

Eremenko pääsi katastrofidebyyttinsä jälkeen Hongan avaukseen ja oli ensi kertaa liigassa avauskokoonpanossa sitten viime lokakuun.

Roman Eremenko (vas.) piti Johannes Laaksosen takanaan.

FC Honka–KTP 0–1

Veikkausliigan nousijajoukkue KTP hankki kauden toisen voittonsa Espoosta. Siitä voi kehua vierasjoukkueen puolustusta, ja toisaalta se kertoi myös Hongan kehnosta hyökkäyksestä. Maalintekovaikeuksista kärsivä Honka on onnistunut viidestä kotiottelustaan voittamaan vain yhden.

”Ei ollut kauneinta futista lopussa, mutta tehokasta. Honka ei päässyt viidellä viime minuutilla mihinkään”, KTP:n Johannes Laaksonen sanoi Ruudun haastattelussa.

”Olimme tiiviinä joukkueena, puolustimme keskitykset ja eliminoimme heidän vastahyökkäykset.”

FC Hongan kauden neljäs kotiottelu oli Roman Eremenkolle uusi tilaisuus näyttää osaamistaan. Ensimmäinen yritys kaksi ja puoli viikkoa sitten päättyi punaiseen korttiin, ja vaihdosta sisään tullut Eremenko ehti olla kentällä vain 25 minuuttia. Katastrofidebyytti pantiin yli-innokkuuden ja pelaamattomuuden piikkiin.

36-vuotias keskikenttäpelaaja oli perjantaina ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa liigaottelussa sitten viime lokakuun, jolloin hän pelasi HIFK:ssa.

Avausjaksolla Hongan lähes kaikki hyökkäykset kulkivat Eremenkon jalkojen kautta. Heti ottelun alussa hän vapautti Edmund Arko-Mensahin maalipaikkaan, mutta Arko-Mensah ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan.

Eremenko näytti olevan fyysisesti hyvässä iskussa, mutta ehkä syöttötarkkuudessa tai syöttövalinnoissa oli pitkän pelaamattomuuden jäljiltä vielä vähän parantamisen varaa.

HS:n laskujen mukaan Eremenko antoi avausjaksolla 18 onnistunutta syöttöä ja teki 11 epäonnistunutta syöttöyritystä, jotka tosin olivat kaikki vaikeita syöttöjä, joilla hän yritti edistää hyökkäystä. Sellaisia helppoja syöttövirheitä hänelle ei pahemmin tullut.

Lisäksi avausjaksolla Eremenko teki yhden syöttökatkon, riisti pallon kerran Venezia FC:n lainapelaaja Damiano Pecileltä, antoi kaksi vapaapotkua ja pari kulmapotkua. Kerran häntä rikottiin vapaapotkun arvoisesti.

Honka hallitsi pitkälti avausjaksoa, mutta jakson viimeisellä kolmanneksella Hongan puolustukselle tuli kasa virheitä. Ensin toppari Aldayr Hernandez rynnisti ohi pääpallosta, ja KTP:n hyökkääjä Willis Furtado laukoi tulisesti kohti maalia. Hongan maalivahti Maksim Rudakov torjui Kap Verden maajoukkuemiehen laukauksen.

Sen jälkeen KTP sai parin minuutin hallintajakson, jonka aikana Honka ei saanut purettua palloa omalta alueeltaan. Siitä tuli samalla pieni opetus Hongan nuorille laitapakeille Dario Naamolle ja Elias Äijälälle. Naamo ei saanut estettyä Joni Mäkelän keskitystä, eikä toisella puolella Äijälä Willis Furtadoa, joka puskin pallon hienosti kentän kautta maalin nurkkaan.

Pian maalin jälkeen Hernandez otti varoituksen rynnättyään päin Willis Furtadoa.

Toisen jakson ensimmäisen vartin aikana Hongan kolumbialaisella kärkipelaaja Juan Alegríalla, 20, oli parikin maalipaikkaa, mutta kummallakin kerralla yritykset epäonnistuivat. Pian sen jälkeen Otso Koskinen vaihdettiin Alegrían tilalle. Kymmenessä liigaottelussa Alegría on tehnyt vain yhden maalin.

Hongan maalilla Rudakov piti kotijoukkuetta pystyssä torjunnoillaan. KTP oli lähempänä toista maalia kuin kotijoukkue.

Voitonriemu näkyi KTP:n pelaajien ja päävalmentaja Jussi Leppälahden tuuletuksissa ottelun päätyttyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat