Mestarien liigaan sääntöihin yllätys­muutoksia – alivoimaan sisältyy maukas porkkana

Ensi kaudella ylivoimamaali ei enää päätä jääkiekon Mestarien liigassa rangaistusta, vaan jäähyn saanut joukkue joutuu kärsimään sen kokonaan.

Tappara pelasi viime marraskuussa Davosia vastaan CHL-ottelussa.

| Päivitetty

Jääkiekon Mestarien liiga CHL kokeilee ensi kaudella uusia sääntöjä, jotka koskevat kahden minuutin rangaistuksia. Rangaistuksiin tulee kolme muutosta.

Näkyvin muutos on se, että pienet rangaistukset eivät pääty maaliin.

Aiemmin vastaava käytäntö on ollut käytössä viiden minuutin rangaistusten osalta, mutta nyt käytäntö siis laajenee myös pienempiin jäähyihin.

Toinen muutos liittyy samaan asiaan: jäähylle joutuu siinäkin tapauksessa, että vastustaja onnistuu tekemään maalin siirretyn rangaistuksen aikana.

Suurin muutos koskee mahdollisuutta päättää jäähy onnistumalla itse maalinteossa. Mikäli joukkue tekee maalin alivoimalla, pääsee joukkueen pelaaja pois rangaistusaitiosta.

Verkkosivuillaan CHL sanoo tavoittelevansa lisää maaleja, kun jäähyt pitää kärsiä kokonaisuudessaan. Muutokset voivat tuntua perustavanlaatuisilta, mutta sarjan toimitusjohtajan Martin Bauman rauhoittelee huolestuneita.

”Tässä on kolme simppeliä ja tehokasta muutosta, jotka tuovat peliin lisäjännitystä”, hän sanoo.

Bauman huomauttaa, että uudet säännöt on helppo ottaa käyttöön ilman ylimääräistä vaivaa.

”Kaikkien on helppo ymmärtää nämä.”

Alivoimamaalin jäähyn päättävällä vaikutuksella taas on pyrkimyksenä kannustaa alivoimalla olevaa joukkuetta ottamaan lisää riskejä.

Jääkiekon Mestarien liigan hallitseva mestari on Tampereen Tappara. Ensi kaudella liigan osallistuvat Suomesta Tapparan lisäksi Tampereen Ilves, Lahden Pelicans ja Rauman Lukko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat