Kaapo Kakko pääsi turnauksen viimeiseen erään Mikko Rantasen ketjuun – näin hän kommentoi muutosta

Kaapo Kakolla oli puolivälierässä läpiajo, jonka Kanadan maalivahti Samuel Montembeault torjui varmasti.

Kaapo Kakko pääsi yrittämään maalia läpiajosta ottelun toisessa erässä

Tampere

Leijonien laitahyökkääjä Kaapo Kakko harmitteli Kanada-ottelun jälkeen Leijonien tehotonta esitystä. Kakko pohdiskeli, että puolivälierä olisi voinut kääntyä toisenlaiseksi, jos Leijonat olisi onnistunut tekemään avausmaalin tai tasoittamaan Kanadan johdon.

”Tiedettiin, että Kanada tulee kovaa. Heillä aika kova nippu taas kasassa ja he pelaavat fyysistä peliä”, Kakko arvioi vastustajaa.

Kakolle osui yksi Leijonien parhaista paikoista koko ottelussa. Hän karkasi toisessa erässä läpiajoon, mutta Kanadan maalivahti Samuel Montembeault veti pidemmän korren ja kavennusosumaa ei nähty.

”Vähän koetin pientä vetoharhautusta ja sivulle, mitä olen tykännyt tehdä. En tiedä, miten oli noin hyvin veskari mukana siinä”, Kakko sanoi.

”Yritin katsoa tulisiko joku toisesta aallosta, mutta kiekkokin karkasi.”

Montembeault oli Leijonille puolivälierässä paha ohitettava. Vasta ottelun lopulla Teemu Hartikainen sai kuparisen murrettua. Siihen asti maalivahti poimi yrityksen toisensa jälkeen.

Montembeault sai tililleen NHL:n runkosarjassa Montreal Canadiensin paidassa 40 ottelua. NHL:n torjuntaprosentti 90,1 ei häikäise mutta on linjassa Kanadan MM-joukkueen pelaajiston kanssa. Ei taalaliigan tähtiloistoa, mutta vakiokokoonpanon pelaaja kuitenkin.

”Hän pelasi tosi hyvän pelin. En tiedä, yllättikö, mutta onnittelut hänelle. Pelasi loistavasti”, Kakko myönsi.

Kakon osalta turnaus toi kahdeksassa ottelussa tilille tehot 1+5=6. Puolivälierää edeltäneissä otteluissa Kakko muodosti Leijonien ehjimmän ketjun Antti Suomelan ja Kasperi Kapasen kanssa.

He aloittivat myös puolivälierän yhdessä ja olivat Suomen vaarallisin kolmikko. Päätöserässä Kakko ja Hartikainen vaihtoivat paikkoja.

Muutoksen jälkeen Kakko pääsi ensimmäistä kertaa turnauksessa hyökkäämään Mikko Rantasen kanssa samassa ketjussa. Kaksikon sijoittamista samaan hyökkäysketjuun spekuloitiin turnauksen aikana, mutta yritys nähtiin vasta viime hetkillä.

Olisitko halunnut kokeilla Mikon kanssa samassa ketjussa aiemmin?

”Ne ovat valintoja, jotka eivät minulle sen enempää kuulu. Tietysti siitä puhuttiin, että se olisi voinut olla ihan hyvä, mutta Kapasen ja Suomelan kanssakin toimi kaksi viimeisintä peliä hyvin. Oli selvä homma, että sillä lähdettiin tähänkin peliin”, Kakko vastasi.

Kakko ei myöskään mennyt sen taakse, että Nokia-areenan jään kunto olisi haitannut hänen pelaamistaan MM-turnauksessa

”Ei se kenellekään kiva ole, mutta pystyin hyökkäyspäässä tuomaan niitä juttuja, mitä halusinkin tuoda. Silloin tällöin vähän pomppi, mutta se kuuluu tähän lajiin”, Kakko sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat