Jukka Jalonen teki puu­vertauksen C Morella Kanada-tappion jälkeen

Jukka Jalonen kommentoi Leijonien häviötä Kanadalle.

”Ottelu ratkesi siihen, että toinen joukkue oli tehokkaampi maalipaikoissa”, kommentoi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen C Morelle, kun Suomi hävisi Kanadalle MM-puolivälierissä 1–4 Tampereella.

Jalonen käytti vertausta huomauttaessaan, ettei yksikään joukkue voi joka vuosi voittaa mestaruutta. Suomea on hellitty viime vuosina maailmanmestaruuksilla ja olympiavoitolla.

”Mikään puu ei kasva taivaaseen asti. Tulimme hyvin peliin mukaan ja pelasimme pääosin hyvää lätkää. 0–3-tilanteeseen asti olimme vähän niskan päällä. Jos toisen erän kahdesta läpiajosta ei tee maalia, ja kun itse tehdään pikkuvirhe, toinen tekee. Ei mahda mitään”, Jalonen sanoi.

Valmentajan mielestä Suomi meni turnauksen aikana koko ajan eteenpäin pelaamisessa. Hänen mielestään Suomi pelasi myös Kanadaa vastaan niin kuin pitikin.

”Saimme otteen ensimmäisessä erässä, pääsimme heidän päätyynsä ja hallitsimme peliä. Tulos oli mikä oli. Tyly. Tylympi kuin peli antoi ymmärtää. Urheilu on välillä sellaista”, Jalonen sanoi.

Hänen mielestään Leijonat oli joukkueena hyvä porukka.

”Kaikki oli pelissä alusta asti. Oli rento ote. Maalinteko on monessa suhteessa aika tärkeä juttu. Se vapauttaa ja tuo energiaa otteisiin. Jos oltaisiin kavennettu tai tasoitettu, peli olisi ollut erilainen. Turha jossitella.”

Suomen kisat päättyivät. Kanada pelaa välierissä Latviaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat