Työpaikat vähenevät Salibandy­liitossa – näin toiminnan­johtaja perustelee

Salibandyliitto vähentää 4,5 henkilötyövuotta muutosneuvottelujen seurauksena.

Tälle kaudelle liitto tavoittelee 50 000 euron voitollista tulosta.

Salibandyliiton muutosneuvottelut ovat päättyneet merkittäviin henkilöstövähennyksiin.

Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 35 liiton työntekijää lukuun ottamatta palkkioperusteisia valmentajia ja toimihenkilöitä.

Neuvottelujen jälkeen Salibandyliitto vähentää henkilöstöään 4,5 henkilötyövuotta. Lisäksi liitto leikkaa kuluja muutenkin.

Liitto joutui säästötoimiin heikentyneen taloustilanteensa takia. Viime vuoden tappio oli liki 450 000 euroa. Summa on merkittävä, kun Salibandyliiton budjetti on noin kymmenen miljoonaa euroa.

”Muutosneuvottelujen aika on ollut kuluttavaa aikaa monelle. Tällaiset tilanteet ovat aina valitettavia ja raskaita”, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sanoo tiedotteessa.

”Kuten neuvottelujen alkaessa totesin, on kuitenkin uskallettava katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja tehtävä ratkaisuja tämän valtavan liikuttajan ja mahtavan lajin eduksi.”

”Luotan, että olemme tehneet nyt ne ratkaisut, joilla salibandylaiva saadaan käännettyä oikealle kurssille. Prosessissa ei ole katsottu vain kuluvaa vuotta, vaan pidemmälle, jotta emme tulevaisuudessa joudu nyt koetun tilanteen eteen uudestaan. Se vaatii entistä päämäärätietoisempaa työtä jokaiselta ja talouden hyvin tarkkaa seurantaa.”

Salibandyliitto haki muutosneuvotteluissa kaikkiaan 200 000 euron leikkauksia henkilöstökuluihin.

Lajin tulevaisuuden kannalta huolestuttavaa on, että liiton tuotot pelipasseista ja osallistumismaksuista ovat pienentyneet merkittävästi.

Tälle kaudelle liitto tavoittelee 50 000 euron voitollista tulosta.

Salibandyliiton uudesta organisaatiosta kerrotaan tarkemmin ensi viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat