Honka sai miljoona­potin, josta se maksaa hintaa puuttuvina maaleina

Vaikea olisi Hongan ollut kieltäytyä sille tarjotusta miljoonapotista eikä se pystynytkään. Nyt Honka maksaa siitä hintaa puuttuvina maaleina, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Hongan Juan Alegría (vas.) ja KTP:n Michael Ogungbaro taistelivat pallosta perjantain ottelussa.

Veikkausliigan FC Honka on esimerkki siitä, miten onnistunut rekrytointi tuottaa parhaimmillaan tulosta mutta samalla myös ongelmia. Honka möi viime kauden jälkeen Rui Modeston AIK:hon ja kauden alla Agon Sadikun Norjan Rosenborgiin. Siinä lähti viime kaudella 21 maalia yhteensä tehneet hyökkääjät, ja se näkyy tällä kaudella.

Honka sai kahdesta siirrosta miljoona euroa, ja bonuksina on lisää rahaa luvassa myöhemmin. Vaikea olisi Hongan ollut kieltäytyä miljoonapotista eikä se pystynytkään. Nyt Honka maksaa siitä hintaa puuttuvina maaleina.

Rahapotti oli mukava muistutus Esport Hongan omistajalle Färid Ainetdinille, että liigajoukkueeseen sijoitetut rahat voivat tulla myös joskus takaisin.

Agon Sadikun korvaajaksi tuli 20-vuotias kolumbialaishyökkääjä Juan Alegría. Potentiaalia Alegríassa ehkä on, mutta toistaiseksi se ei ole hänen lyhyen ammattilaisuransa aikana vielä muuttunut tehoiksi. Kymmenessä alkukauden ottelussa Alegría on tehnyt vain yhden maalin.

Ensimmäisellä Honka-jaksollaan vuosina 2020–2021 Alegría teki kaksi maalia Veikkausliigassa. Sen jälkeen hänet myytiin Glasgow Rangersiin, jossa hän ei päässyt pelaamaan lainkaan. Skotlannin kolmannella sarjatasolla Alegría sentään teki kuusi maalia 16 ottelussa. Edessä oli paluu Tapiolaan ponnahduslaudalle.

FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara vastasi kieltävästi kysymykseen siitä, onko hän tyytyväinen hyökkääjiensä suorituksiin alkukaudella.

”On meillä maalipaikkoja, mutta pitää saada yhteistyötä selkeämmäksi. Sitten on myös paikkoja, joista pitäisi saada tehtyä maalia”, Vasara sanoi.

On ihan sama, miten hyvä Hongan luomien maalipaikkojen maaliodottama on, jos hyökkääjät eivät saa palloa hyvistäkään paikoista sisään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat