HS Visio on auki, tätä se on: timanttijuttuja, pörssipalvelu, uutisia, kolumneja talouden ytimestä - HS Visio | HS.fi

HS Visio on auki, tätä se on: timanttijuttuja, pörssipalvelu, uutisia, kolumneja talouden ytimestä

3.3. 2:00 | Päivitetty 3.3. 8:48

HS:n talouden sisällöt ovat uudistuneet. Kokonaan uusi talouden ja teknologian mediabrändi HS Visio on aloittanut ilmestymisensä. Samalla HS:n talouden uutiset monipuolistuvat. Pörssikurssit ja markkinatiedot tulevat kiinteäksi osaksi HS:n uutispalvelua verkossa.

Muutoksen huomaa myös ulkoasusta. HS:n verkkosivuston talousosio on muuttunut väriltään talouslehdistä tutuksi vaaleanpunaiseksi, ja ulkoasuun on tehty lukunopeutta ja -tehokkuutta lisääviä parannuksia.

Mutta mikä kaikki on muuttunut ja mistä uudet sisällöt löytyvät?

1. Timanttijutut

HS Vision ydin ovat timanttijutut, jotka vievät syvälle talouden, teknologian, sijoittamisen tai johtamisen maailmaan. Timanttijuttuja ilmestyy tasaisesti läpi viikon, ja ne esittelevät yrityksiä, ihmisiä ja innovaatioita sekä talouden ytimestä että uusimpien ilmiöiden ääreltä. Timanttijuttuja pääsee lukemaan HS:n digitaalisella tilauksella.

Tänään verkossa ilmestyvissä jutuissa HS Vision toimittajat muun muassa esittelevät 35 nuorta ammattilaista, jotka ovat oman alansa tienraivaajia. He kertovat, mihin yritysten tai muiden ammattilaisten pitäisi tulevaisuudessa varautua.

35 visiota erikoisartikkeli esittelee tulevaisuuden tekijöitä.­

Ville Laaksonen seuraa kun Polen omistaja Leo Kokkonen ajelee tehdashallissa.­

Jutussa käydään läpi grafiikkojen avulla Polen geometriaa ja ajoasentoja.­

Leo Kokkonen Polen tehtaan kuvausstudiossa.­

Toisessa jutussa toimittaja Niclas Storås kertoo suomalaisesta Pole-maastopyöräyrityksestä, jonka radikaalisti uudenlaisia pyörämalleja kopioivat nyt alan yritykset ympäri maailmaa. Toimittaja Alex af Heurlin puolestaan pohtii markkina-analyysissään raaka-aineita sijoituskohteena ja toimittaja Elina Lappalainen raportoi Slush-tapahtuman koronavuoden tuloksesta.

2. Uutiset ja pörssipalvelu

Myös HS:n talouden uutisosio verkossa uudistuu tänään. Talouden uutisjuttujen määrä lisääntyy.

Lisäksi talouden kaikkien juttujen ylälaidan nauhasta löytyvät vastedes keskeiset pörssi- ja markkinatiedot. Markkinatiedot kootaan myös omaksi palvelukseen, josta osakkeiden ja pörssi-indeksien kehitystä voi seurata milloin tahansa. HS:n sovelluksen käyttäjät saavat pörssin keskeisistä tapahtumista kahdesti päivässä puhelimeensa oleelliset yritysuutiset ja markkinatilanteen yhteen tiivistävän uutishälytyksen. Pörssipalveluun pääset tästä.

Havainnollistamme muun muassa yritysten avaintietoja interaktiivisilla elementeillä. Tässä esimerkiksi Nokia:

3. Podcastit

HS Visio kuuluu vahvasti myös äänenä. Tuomas Peltomäen ja Antti Tiaisen tuottama päivittäinen HS Vision uutispodcast kertoo oleelliset tiedot siitä, mitä talouden, teknologian kansainvälisten uutisten ja politiikan maailmasta on tänään tiedettävä. Lisäksi uutispodcast vie syvemmälle kunkin päivän tärkeimpään aiheeseen. Podcast on kuunneltavissa joka aamu keskeisissä podcast-palveluissa ja HS:n sivustolla.

Päivittäinen podcast aloittaa maanantaina 8. maaliskuuta ja sen voit tilata jo nyt näistä linkeistä esimerkiksi Spotifystä, Suplasta, Applen sivulta, Googlelta tai muista podcast-palveluista.

Lisäksi HS Visio alkaa julkaista joukkoa jo valmiiksi tunnettuja HS:n ulkopuolisia podcasteja. Leadcast-podcast keskittyy johtamiseen, Futucast tulevaisuuteen ja Ulkopolitist ulkopolitiikkaan. Kahvit näppikselle -podcast puolestaan perehtyy teknologiaan.

4. Kolumnistit

HS Visioon kirjoittaa myös joukko kolumnisteja talouden ytimestä. Ensimmäinen Supercellin perustajan Ilkka Paanasen kolumni ilmestyy tänään. Sen voit lukea tästä.

HS Visioon kirjoittavat myös Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann, Upright-yritysvastuu yrityksen perustaja Annu Nieminen, Piilaakson suomalaisvaikuttaja Mårten Mickos, Nomad-sijoitusyrityksen perustaja Mikko Mäkinen, asianajaja Matti Tyynysniemi, ruokakuriiripalvelu Woltin perustajiin kuuluva Juhani Mykkänen, yrittäjä Elina Seppäläja HS:n Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen on yksi HS Vision kolumnisteista.­

5. Lehti

Paperilla HS Visio ilmestyy lauantaisin osana HS:n nykyistä paperilehden tilausta. Paperinen HS Visio kokoaa yhteen verkon parhaita timanttijuttuja, kolumnistien tekstit, markkina-analyysit ja muut oleelliset sisällöt. Noin 24-sivuinen liite ilmestyy läpi vuoden ja korvaa paperilla HS:n Lauantai-liitteen. Ensimmäinen paperinen HS Visio ilmestyy lauantaina 6. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita