Futucast, The Ulkopolitist, Leadcast ja Kahvit näppikselle: Neljä suosittua podcastia siirtyy HS Vision alle - HS Visio | HS.fi

Futucast, The Ulkopolitist, Leadcast ja Kahvit näppikselle: Neljä suosittua podcastia siirtyy HS Vision alle

Vieraspodcastit ovat osa HS Vision audiosisältöjä.

4.3. 2:00 | Päivitetty 4.3. 7:13

HS Visio kuuluu vahvasti myös äänenä. Tuomas Peltomäen ja Antti Tiaisen tuottama päivittäinen HS Vision uutispodcast kertoo oleelliset tiedot siitä, mitä talouden, teknologian, kansainvälisten uutisten ja politiikan maailmasta on tänään tiedettävä. Lisäksi uutispodcast vie syvemmälle kunkin päivän tärkeimpään aiheeseen. Podcast on kuunneltavissa joka aamu keskeisissä podcast-palveluissa ja HS:n sivustolla.

Päivittäinen podcast aloittaa maanantaina 8. maaliskuuta, ja sen voit tilata esimerkiksi Spotifysta, Suplasta tai Applen palveluista.

HS Visio alkaa lisäksi julkaista neljää HS:n ulkopuolista suosittua podcastia. Leadcast-podcast keskittyy johtamiseen, Futucast tulevaisuuteen ja The Ulkopolitist ulkopolitiikkaan. Kahvit näppikselle puolestaan perehtyy teknologiaan.

Futucast

Futucast on vuonna 2017 perustettu podcast, jossa Copenhagen Business Schoolin maisteriopiskelija ja entinen stand up -koomikko Isak Rautio sekä sarjayrittäjä ja sijoittaja William von der Pahlen kuratoivat kuulijoille ajankohtaisia aiheita ja vieraita.

Futucast on kasvanut tulevaisuuspodcastista merkittäväksi suomalaiseksi keskusteluohjelmaksi, joka käsittelee laajasti yhteiskunnallisia aiheita.

Jaksoja on jo julkaistu lähes 200. Futucastin vieraslistalta löytyy Suomen vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, kuten Bengt Holmström, Tarja Halonen ja Björn Wahlroos.

Tulevissa jaksoissa tavataan muun muassa yrittäjä ja sijoittaja Kim Väisänen, Suomen hybridiuhkakeskuksen johtaja Teija Tiilikainen, Sitran pääjohtaja Jyrki Katainen, Voima Goldin perustaja Marko Viinikka ja Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila.

Uudet jaksot julkaistaan maanantaisin.

Kahvit näppikselle

Tekevätkö koodarit tietämättään politiikkaa? Onko älykaupunki dystooppinen painajainen vai viihtyisä paikka elää? Miten tekoäly voi auttaa lääkäreitä heidän työssään?

Kahvit näppikselle on podcast, joka on kiinnostunut teknologiasta mutta myös ihan kaikesta muusta, etenkin ihmisistä. Se kysyy, mitä teknologia voi opettaa meille elämästä, ihmissuhteistamme ja itsestämme. Se selittää viihdyttävällä tavalla, miten teknologia voi muuttaa maailmaa ja miten se auttaa ratkaisemaan hyvinkin erilaisia ongelmia.

Podcastin juontaa tietotekniikan kymmenottelija, Aalto-yliopiston työelämäprofessori Risto Sarvas.

Tänä keväänä vieraina ovat muun muassa politiikkaa ja tietotekniikkaa tutkiva yliopistonlehtori Matti Nelimarkka, ohjelmistotuotannon työelämäprofessori Marjo Kauppinen, tekoälytutkija ja tohtorikoulutettava Iiris Sundin, astroinformaatikko ja tietotekniikan professori Maarit Käpylä, sosiaalisia verkostoja tutkiva professori Jari Saramäki ja konenäköä tutkiva professori Jaakko Lehtinen.

Uudet jaksot julkaistaan joka toinen perjantai.

Leadcast

Leadcast on Suomen suosituimpia bisnespodcasteja. Siinä haastatellaan yritysjohtajia, vaikuttajia, yrittäjiä ja eri alojen ammattilaisia heidän urapoluistaan ja johtajuudesta. Keskusteluissa sukelletaan cv:tä syvemmälle ja kuullaan aitoja tarinoita menestyksen takana.

Jokaisessa jaksossa on oma teemansa, kuten muutosjohtaminen, tiimin rakentaminen, neuvottelutaidot tai vastuullisuus.

Kevään aikana Leadcastin vieraina ovat muun muassa Pekka Vauramo, Tiina Alahuhta-Kasko, Hanna Porkka, Lauri Ratia, Mika Ihamuotila, Maaret Kallio ja Sampo Pasanen.

Leadcastin juontajia ovat Maria Wasastjerna ja Essi Weseri. Wasastjerna toimii osakkaana Hannes Snellman -asianajotoimistossa ja Weseri juristina Stora Ensolla. Wasastjerna ja Weseri perustivat Leadcastin vuonna 2019.

Uudet jaksot julkaistaan keskiviikkoisin.

The Ulkopolitist

The Ulkopolitist on Suomen tunnetuin globaaleihin ilmiöihin ja kansainväliseen politiikkaan keskittyvä podcast. Se nostaa esiin ajankohtaiset maailmanpolitiikan ilmiöt ja varjoon jääneet heikot signaalit, jotka määrittävät globaalin yhteisön ja Suomen tulevaisuutta.

Kevään aiheisiin kuuluvat muun muassa teknologiajätit, urheilun ulkopolitiikka sekä uuden sukupolven odotukset kansainväliselle yhteisölle.

Podcastia toimittavat ja juontavat Annastina Haapasaari, Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki. Haapasaari työskentelee projektipäällikkönä Kansallisoopperassa ja -baletissa, Lindgren julkaisutoimittajana Ulkopoliittisessa instituutissa ja Lähteenmäki asiakkuusjohtajana konsulttitoimisto Ellun Kanoissa. Ohjelman teknisestä toteutuksesta vastaa Petri Vanhanen.

The Ulkopolitist keskittyy globaaleihin ilmiöihin ja kansainväliseen politiikkaan.

Uusi jakso ilmestyy vähintään joka toinen lauantai.

Artikkeliin liittyviä aiheita