The Ulkopolitist: Urheilun politiikkaa määrittää uusi pelin henki - HS Visio | HS.fi

The Ulkopolitist: Urheilun politiikkaa määrittää uusi pelin henki

8.5. 11:00

Urheilu on poliittisen pelikentän jatke, jossa ihmisoikeusloukkauksista saa nyt punaisen kortin.

Urheilun politiikka puhuttaa urheilukentillä ja kotikatsomoissa. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa urheilukisojen ihmisoikeuksia polkevat isäntämaat Valko-Venäjä, Kiina ja Qatar. Viime aikoina eri maiden poliittiset tilanteet ovat kirittäneet urheilutoimijoita myös tekoihin, kuten kisojen perumiseen ja urheilutapahtumista jättäytymiseen.

The Ulkopolitistin podcastissa keskustellaan urheilun ja politiikan yhteydestä ja siitä, miten ihmisoikeuksia ja demokratiaa loukkaavien valtioiden tekemisiä pitäisi käsitellä kansainvälisissä tai suomalaisissa urheilupiireissä. Onko yhteiskuntaa mahdollista muuttaa urheilukentiltä käsin?

Vieraana jaksossa ovat Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja, urheilutoimittaja Reetta Meriläinen sekä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likesin erikoistutkija ja entinen maajoukkueurheilija Kati Lehtonen. Studiovieraiden lisäksi jaksossa aihetta kommentoi HJK:n hyökkääjä Riku Riski.

The Ulkopolitist on kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän verkkolehden podcast. Tuoreimman jakson juontajina ovat Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki. Podcastin teknisestä toteutuksesta vastaa Petri Vanhanen.