Asennemuutos auttaisi koodaripulaan

Suomessa ei ole koodaripulaa, vaan pulaa kokeneista koodareista. Yritykset voisivat kantaa osaltaan vastuuta siitä, että vastavalmistuneet saisivat jalkansa oven väliin, sanoo yliopistolehtori Matti Luukkainen.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston Full Stack Open -kurssi on kehitetty yhdessä ohjelmistoalan yritysten kanssa. Siellä opiskelijoille opetetaan koodauksen lisäksi muun muassa asiakkaiden kanssa työskentelyä, kertoo yliopistolehtori Matti Luukkainen.

27.5.2021 11:00

Suomessa puhutaan koodaripulasta, mutta samaan aikaan kokemattomien koodarien on vaikeaa saada jalkaansa työelämän oven väliin, sanoo Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston yliopistolehtori Matti Luukkainen.

Yliopistojen tehtävä on kouluttaa ihmisiä uransa alkuun. Nykyään niiden pitää myös vastata yhteiskunnan peräänkuuluttamaan jatkuvan oppimisen tarpeeseen. Yliopistot kyllä kouluttavatkin Luukkaisen mielestä juniorirooleihin sopivia ihmisiä. Ongelma on, että vastavalmistuneet ja yritysten tarpeet eivät täysin kohtaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita