Liike hyytyy

Maas Globalin piti Whim-palvelullaan mullistaa se, miten ihmiset liikkuvat kaupungeissa. Nopeasti kasvanut yhtiö on kuitenkin polttanut sijoittajien rahat laajentumisyrityksissä ympäri Eurooppaa. HS Visio tutki, voiko yhtiön perustaja Sampo Hietasen suuresta rakennelmasta tulla totta vai luhistuuko se lopullisesti.

”Liikkuminen palveluna on tämän vuosituhannen vastine Fordin T-mallille, joka antoi ihmisille vapauden mennä mihin tahansa milloin tahansa”, Whim-sovellusta kehittävän Maas Global -yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen on hehkuttanut lukuisissa haastatteluissa ja konferensseissa. Vuonna 2017 hän puhui liikkumisen tulevaisuudesta startup-tapahtuma Slushissa.


23.6.2021 2:00 | Päivitetty 23.6.2021 16:53

Maas Globalin visio vuonna 2015 oli komea. Kaupunkilainen voi valita lähijunan, raitiovaunun, kaupunkipyörän, taksin tai yhteiskäyttöauton ja maksaa kaiken liikkumisensa yhdellä sovelluksella, kuukausimaksullisena palveluna.

Tähän tarkoitukseen yritys on kehittänyt Whim-nimisen palvelun. Sen tavoitteena on, että käyttäjät voivat luopua samalla omasta autosta ja edistää osaltaan kestävää kehitystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita